ČSOB Pojišťovna loni posílila svou pozici na trhu

17.02.2006 | , ČSOB Pojišťovna
Tiskové zprávy


ČSOB Pojišťovna se loni podařilo posílit pozici čtvrté největší domácí pojišťovny. Její předepsané pojistné, tedy částka, již platí klienti za sjednanou pojistnou ochranu, vzrostla o 13,5 procenta na 6,875 miliardy korun. Vzhledem k tomu, že tempo růstu celého domácího pojistného trhu činilo podle předběžných údajů České asociace pojišťoven 3,5 procenta, stoupl celkový tržní podíl ČSOB Pojišťovny na šest procent a v životním pojištění na bezmála devět procent. 

Právě v životním pojištění totiž ČSOB Pojišťovna vykázala vysoce nadprůměrný růst: předepsané pojistné se vyhouplo o 16,7 procenta na 3,959 miliardy korun. Celkově přitom loni domácí trh životního pojištění vzrostl podle ČAP o 1,5 procenta. V neživotním pojištění se předepsané pojistné ČSOB Pojišťovny loni zvýšilo na 2,917 miliardy korun, tedy o 8,5 procenta, přičemž celý trh rostl jen zhruba polovičním tempem (o 4,8 procenta).

„Za úspěchem loňských obchodních výsledků lze vidět posílení obchodní sítě, zavádění nových produktů a rozvoj konceptu bankopojištění ve spolupráci s dalšími členy Skupiny ČSOB, především se sesterskou ČSOB,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen.

Příkladem toho je jednorázově placené investiční životní pojištění Maximal Invest, kterého se loni prodalo v síti ČSOB za více než jednu miIiardu korun. Vysokou oblibu si rychle získalo i obdobné pojištění Triumf Invest, které ČSOB Pojišťovna zavedla v polovině loňského roku. V neživotním pojištění pokračoval úspěšný prodej povinného ručení, podpořený výhodami pro majitele starších vozidel a řidiče z míst s nižší nehodovostí. Tržní podíl ČSOB Pojišťovny v povinném ručení tak stoupl na 4 procenta. Ve druhém pololetí loňského roku se rovněž výrazně zvýšil prodej majetkového pojištění Domus, uvedeného na trh koncem roku 2004.

„Věříme, že úspěšný trend loňského roku potrvá i letos, kdy se navíc více než doposud chceme zaměřit na nabídku pojištění pro malé a střední podniky,“ uvedl van Leeuwen.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy