Winterthur Group celosvětově zvýšila zisk na 1,1 miliardy švýcarských franků

21.02.2006 | , Winterthur
Tiskové zprávy


Winterthur Group dosáhla v roce 2005 zisku ve výši 1,1 miliardy švýcarských franků (CHF), meziročně se tak její zisk zvýšil o téměř 47 %. Meziročně došlo k nárůstu také celkového objemu obchodování a hrubého předepsaného pojistného. Winterthur Group je jednou z největších pojišťovacích skupin v Evropě, prostřednictvím penzijního fondu a pojišťovny úspěšně působí také na českém trhu.

Kromě výrazného nárůstu zisku se Winterthur Group v roce 2005 podařilo zvýšit hodnoty také u dalších důležitých ukazatelů. Objem obchodování dosáhl v loňském roce výše 28,3 miliardy CHF a meziročně vzrostl o necelá 3 %.

K mírnému zvýšení došlo také u hrubého předepsaného pojistného. To vzrostlo o 1 % a za celý rok 2005 činilo 31,3 miliardy CHF. Celkový objem spravovaných aktiv Winterthur Group ze 139,6 miliardy CHF ke konci roku 2004 na 153,3 miliardy CHF na konci roku 2005.

Důležitou součástí aktivit Winterthur Group je její působení v České republice. Zde působí jednak prostřednictvím penzijního fondu, který je jedničkou trhu dle spravovaných aktiv, jednak pojišťovny, která patří mezi přední a dynamicky rostoucí pojišťovací ústavy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy