Sekyra Group investuje na Slovensku přes 9 mld. Kč

03.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. dubna (ČTK) - Největší tuzemská realitní skupina Sekyra Group investuje na Slovensku do tří developerských projektů více než devět miliard Kč (12 miliard Sk). Peníze budou směřovat do obytného souboru, polyfunkčního objektu a revitalizace areálu BCT v Bratislavě. Sdělil to Radek Polák ze Sekyra Group.

Polyfunkční obytný soubor v Mlynské dolině vznikne v západní části Bratislavy v bývalém areálu Slovenské televize. V první etapě nabídne 17.150 m2 bytových a 7250 m2 obchodních ploch. Dva bytové domy vytvoří vnitroblok, jenž poskytne prostor pro rekreační a sportovní aktivity. Celkem by zde mělo vzniknout 180 bytů. V současné chvíli se zpracovává dokumentace pro územní rozhodnutí.

Novostavba 24podlažního polyfunkčního objektu Starohorská se bude nacházet přímo v centru Bratislavy. Přízemí a 1. podlaží bude určeno obchodům a komerčním aktivitám. Na dalších podlažích budou kanceláře, ve výškové části 136 nadstandardních bytů. Nyní se připravuje studie projektu.

Areál BCT se nachází v širším centru Bratislavy. Sekyra Group plánuje areál přestavět na moderní městské centrum, kde budou kanceláře, obchody a byty. Vzniknou zde novostavby včetně výškových budov s celkovou plochou 160.000 m2. Investice do revitalizace tohoto areálu dosáhnou v nadcházejících pěti letech více než pět miliard Kč (sedm miliard Sk). Firma nyní připravuje urbanistickou studii.

"Na Slovensku, kde chceme investovat a systematicky budovat portfolio našich projektů, bychom rádi dosáhli obdobné pozice, jakou máme v České republice," řekl předseda představenstva Sekyra Group Luděk Sekyra. V současnosti skupina sdružuje projekty, které disponují ročním investičním objemem deseti miliard Kč.

V letech 2006 až 2010 Sekyra Group předpokládá objem vlastních investic do nových projektů ve výši 30 miliard Kč. Celková hodnota realitních aktiv pod správou skupiny dosáhne zhruba 60 miliard Kč.

Sekyra Group působí na realitním trhu od roku 1996, především v oblasti komerčních a rezidenčních projektů. Je také investorem, který pomocí dlouhodobých investic buduje vlastní portfolio nemovitostí. Aktivní je také na realitních trzích v zahraničí, vedle Slovenska také na Ukrajině, v Rusku, Rumunsku a Chorvatsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK