ČSOB přichází jako první banka v ČR s nabídkou speciálního otevřeného podílového fondu pro bytová družstva

27.04.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB ve spolupráci se Svazem českých a moravských bytových družstev připravila speciální otevřený podílový fond ČSOB Bytových družstev.

 

ČSOB ve spolupráci se Svazem českých a moravských bytových družstev připravila speciální otevřený podílový fond ČSOB Bytových družstev. Je určen pro bytová družstva a SVJ (sdružení vlastníků bytových jednotek), které jeho prostřednictvím mohou lépe zhodnotit své dlouhodobější rezervy než na termínových vkladech. ČSOB tak šije fond přímo na míru svým klientům. Využít otevření fondu ČSOB Bytových družstev mohou i bytová družstva – neklienti ČSOB; za úpis není účtován žádný vstupní poplatek, neplatí se ani za výstup z fondu a za správu fondu se platí pouhých 0,5 % p.a. Fond ČSOB Bytových družstev je nabízen v upisovacím období od 18. dubna do 15. května 2006. Poté bude možné nákup i prodej podílových listů provádět podobně jako u ostatních fondů na kterékoliv pobočce ČSOB s vypořádáním obchodu do pěti pracovních dnů.
„Nový fond ČSOB Bytových družstev je optimálním produktem pro investování finančních prostředků, pro něž družstvo nebo SVJ nemá  v horizontu několika měsíců  nebo i let jiné použití. Pro bytová družstva a SVJ tak fond představuje vynikající příležitost k uložení kumulovaných rezerv,“ uvedl Jan Barta, výkonný ředitel ČSOB investiční společnosti.
Oproti ostatním fondům nabízí fond ČSOB Bytových družstev kromě atraktivních cenových podmínek jednu zvláštnost: přímý podíl Svazu českých a moravských bytových družstev na jeho řízení bude zohledňovat zájmy družstevníků (podílníků fondu) při rozhodování o investičních strategiích fondu. Záměrem je, aby struktura portfolia byla tvořena  především konzervativními a bezpečnými dluhopisy a dalšími fixně úročenými investičními nástroji. Případný podíl agresivních investic přispívající ke zvýšení výnosu je limitován a vyžaduje odsouhlasení Svazu českých a moravských bytových družstev. Ten také bude průběžně dozírat na případné modifikace výchozí strategie a garantovat tak vhodnost a kvalitu fondu ČSOB Bytových družstev pro své členy i další družstva a SVJ.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy