Komisařka Hübner hodnotí pozitivně čerpání

02.05.2006 | , MMR
Tiskové zprávy


Komisařka pro regionální politiku Danuta Hübner zaslala ministru Radko Martínkovi dopis, v němž komentovala současné i příští programovací období.

S potěšením mohu konstatovat, že vaše vláda přijala opatření zaměřená na zrychlení implementace a že zainteresovaná generální ředitelství Evropské komise úzce spolupracují s cílem lépe identifikovat a omezit riziko ztráty strukturálních fondů. Jsem ráda, že mohu konstatovat, že nedávná rozhodnutí vaší vlády o zlepšení koordinace čerpání strukturálních fondů v příštím programovacím období se ubírají správným směrem a proto jsem také vyzvala mé spolupracovníky, aby byli v úzkém kontaktu s vašimi zaměstnanci s cílem nalézt ta nejlepší řešení,“ píše v dopise Hübner.

Pokud jde o programovací období 2007 – 2013, komisařka potvrzuje, že názor příslušných generálních ředitelství Evropské komise je takový, že silná centrální koordinace realizace programů, zjednodušení finančních toků a posílení administrativní kapacity jsou nezbytnými podmínkami pro zaručení absorpce fondů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy