Poštovní spořitelna jako první velká banka v ČR ruší poplatky za příchozí platby

02.05.2006 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Od 1. června Poštovní spořitelna ruší poplatky za příchozí platby. Klienti tak mohou výrazně ušetřit. Současně Poštovní spořitelna zjednodušuje nabídku produktů tím, že sloučí programy Rodina, Elektron a Plus do jednoho s nejnižší sazbou.

Poštovní spořitelna upevňuje svou pozici unikátní banky na českém trhu. Jako jediný reprezentant korespondenčního bankovnictví má i odlišnou poplatkovou politiku od zbytku trhu. „Od 1. června jako první velká banka na českém trhu rušíme poplatky za příchozí platby a umožňujeme tak klientům výrazně ušetřit,“ prohlásila Vlasta Dolanská, výkonná ředitelka Poštovní spořitelny.

V současnosti platí klienti za příchozí platby 6 Kč za platby z jiné banky a 4 Kč za platby z PS a ČSOB.

 Od 1. června také Poštovní spořitelna slučuje tři stávající programy do jednoho. Z programu Rodina, Elektron a Plus od 1. června vzniká nový program Plus. „Klienti tak získají všechny služby nejvyššího programu Plus za nejnižší cenu původního programu Rodina. Za 40 korun měsíčně tak získají například vedení embosované karty na rok zdarma, vydání tří Maxkaret zdarma, otevření i vedení kontokorentu nebo naprosto nejvýhodnější poplatky za převody začínající už na 50 haléřích. Zdarma klienti programu Plus získají také elektronické bankovnictví, včetně homebankingu,“ řekla Vlasta Dolanská.
 
 „Nepředpokládáme, že nás ostatní banky budou moci v dohledné době okopírovat. Máme totiž výhodu ve velmi pružném operativním modelu, kdy klienti platí skutečně jen za ty služby, které skutečně používají. Proto můžeme mít sazby nejníže na trhu,“ doplnila Vlasta Dolanská.

 Do nového programu Plus budou klienti stávajících programů Rodina, Elektron a Plus převedeni automaticky bez nutnosti jakéhokoli papírování.

Zjednodušením nabídky Poštovní spořitelna také výrazně zkrátí a zpřehlední sazebník.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy