Snazší cesta k vývozu – Zelená linka pro export

10.05.2006 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
Tiskové zprávy


Nabídka služeb státu pro exportéry se zjednodušuje. Ministerstvo průmyslu a obchodu nabízí od 9. května novou službu – bezplatné  zprostředkování informací a služeb všech proexportních institucí státu.

Podnikatelé tak mohou na jediném čísle získat přehled o nabídce Ministerstva průmyslu a obchodu, zastupitelských úřadů  ČR v zahraničí, České agentury na podporu obchodu (CzechTrade), České exportní banky (ČEB) a Exportní a garanční pojišťovací společnosti (EGAP).

Veškeré informace nabízíme zdarma na čísle 800 133 331 v pracovní dny od 9 do 17 hodin“, uvedl vedoucí projektu Marek Vosecký z Ministerstva průmyslu a obchodu.

Současně s touto službou připravilo Ministerstvo průmyslu a obchodu novou nabídku služeb pro vývozce. Brožura Export v kostce je  kompletním výčtem všeho, co státní instituce dnes exportérům nabízejí. Od příštího týdne bude  nabídka zasílána do  všech regionů  České republiky, již nyní je přístupná ke stažení na portále pro podnikání a export  www.businessinfo.cz.

Nová služba má tři cíle – šetřit firmám čas při získávání informací, možnost ovlivňovat nabídku toho, co stát nabízí a sledovat kvalitu a spokojenost  s prací státních institucí pro export doma i v zahraničí“, uvedl při této příležitosti Martin Tlapa, náměstek ministra průmyslu a obchodu.

Jsem si jist, že máme v rukou další výborný nástroj, který přivede  k vývozu další české podniky. Plníme tak  jeden z projektů proexportní strategie schválené  vládou v listopadu loňského roku," řekl  při této příležitosti Milan Urban, ministr průmyslu a obchodu.

Zelená linka pro export je v provozu od 9. května 2006, v pracovních  dnech  od 9 do 17 hod.  Podniky  se  mohou obracet na pracovníky Zelené linky také prostřednictvím elektronické pošty na adresu export@mpo.cz.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy