Kreditka Elektron – nová kreditní karta v nabídce Poštovní spořitelny

15.05.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna nabízí od května novinku v oblasti kreditních karet. Je jí mezinárodní neembosovaná elektronická karta Kreditka Elektron. Jejími hlavními výhodami je vyšší bezpečnost a přitom nižší cena než u stávající Kreditky PS.

„V oblasti kreditních karet se v ČR traduje spousta mýtů. Doufáme, že Kreditka Elektron je pomůže zbořit. Je totiž bezpečnější a také levnější. Klienti za její vedení zaplatí jen 150 korun ročně. Za to získají velmi široké použití – mohou jejím prostřednictvím platit u obchodníků, na internetu či vybírat z bankomatu,“ prohlásil Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny.

Kreditka Elektron poskytuje klientům takřka všechny výhody, na něž jsou zvyklí z embosovaných karet MasterCard. Navíc je Kreditka Elektron bezpečnější – každá transakce vyžaduje on-line elektronickou autorizaci.

Kartu akceptují všichni obchodníci s elektronickým terminálem, kteří přijímají karty MasterCard – její použití je tedy širší než u klasických elektronických karet. Celosvětově mohou klienti Kreditku Elektron použít ve 22 milionech platebních terminálech a v bezmála milionu bankomatů. Klienti navíc získají kartu s prestižním brandem MasterCard.

 Od Kreditky Elektron si Poštovní spořitelna slibuje zvýšení penetrace kreditních karet mezi klienty. Karta ale přinese výhody i obchodníkům. Mohou totiž získat nové zákazníky a vyšší tržby. Z průzkumů vyplývá, že zákazníci při placení kartou utrácejí více, než při platbě hotovostí. Obchodníkům se také snižují náklady na manipulaci s hotovostí.

Poštovní spořitelna patří k největším vydavatelům platebních karet v ČR a k největším inovátorům v této oblasti. V současnosti se Poštovní spořitelna připravuje na spuštění služby Cash Back ještě v letošním roce.

Poštovní spořitelna vede více než 996 tisíc karet. Maxkarta, debetní platební karta Poštovní spořitelny, byla v hodnocení Zlatá koruna zvolena nejlepší platební kartou v ČR. Získala Bronzovou korunu, když se před ní se umístily jen doplňkové služby ke kartám, žádná jiná karta jako taková. „Maxkarta je nejkomplexnější platební kareta na českém trhu. Její ocenění je toho nejlepším důkazem,“ doplnil Libor Svoboda.

Maxkarta je totiž čipová elektronická karta, s níž mohou klienti Poštovní spořitelny nejen vybírat, ale i vkládat na účet a která slouží jako identifikátor při transakcích na poštách. Navíc obsahuje nejširší paletu doplňkových služeb – zdarma například pojištění proti ztrátě a odcizení, zdarma úrazové pojištění.


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy