O účast v soutěžích Poštovní spořitelna Firma roku a Makro Živnostník roku má zájem 2000 subjektů

23.07.2006 | , Hospodářské noviny
Tiskové zprávy


Přes dva tisíce podnikatelů se registrovalo do soutěží Poštovní spořitelna Firma roku a Makro Živnostník roku. Uzávěrka přihlášek do soutěží, které vyhlásily Hospodářské noviny, proběhla v polovině července.

Soutěže odstartovaly na začátku května s cílem nejen určit jedinečné vzájemné srovnání účastníků, ale také s touhou pomoci podnikatelům v jejich nelehké situaci. „Takový přístup podnikatelů nás překvapil, jsme rádi, že projevili o soutěž zájem a našli chuť k porovnání. To by pro ně mělo být jednoznačným přínosem,“ zhodnotil situaci Petr Šimůnek, šéfredaktor Hospodářských novin, které jsou vyhlašovatelem cen.

Dosavadní kampaň se prozatím zaměřila na oslovení firem a živnostníků, aby se do soutěže přihlásili. Firmy a živnostníci měli možnost vstoupit do soutěže prostřednictvím formulářů v periodikách partnerů soutěže, případně na webových stránkách www.firmaroku.cz a www.zivnostnikroku.cz. „I díky všem zúčastněným stranám v čele s hlavními partnery Poštovní spořitelnou a Makrem jsme, myslím, dokázali oslovit každého podnikatele v zemi,“ řekl Miloš Růžička z agentury Bison&Rose, která je pořadatelem soutěže.

Již během startovací fáze se organizátoři setkali s prvními přímými názory podnikatelů na problémy, které je v jejich práci provázejí. „Reakce některých firem i živnostníků nás opravdu překvapila, jsme rádi za každý ohlas, který od nich uslyšíme,“ dodává k tomu Šimůnek. Hospodářské noviny se s problematikou podnikatelů setkávají ve své každodenní práci a v tomto duchu hodlají i nadále pokračovat.

Pomocí speciálního softwaru mezi sebou během prázdnin porovnáme firmy, ty nejlepší se pak mohou těšit na krajská kola. Živnostníci nám zase dodali své podnikatelské příběhy, které budou studijním materiálem pro další hodnocení,“ naznačuje další kroky Růžička.

Krajská kola začnou v září a poběží do poloviny října. Do nich se dostanou jen ti, kteří vyhoví všem podmínkám soutěže. Odborná porota pak v obou soutěžích vybere ty nejlepší, kteří se posléze utkají v celorepublikovém finále. Nejlepší firmu bude vybírat finálová porota, o živnostníkovi rozhodne veřejné hlasování.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy