Citibank zareagovala na zvýšení sazeb ČNB a zvedla sazby na spořících účtech

12.10.2006 | , Citibank
Tiskové zprávy


Jednou z prvních bank, která pozitivně zareagovala na zvýšení sazeb ČNB z konce září, je Citibank.

Na svých spořících účtech zvýšila od října sazbu o 0,65 procentního bodu na 1,9% p.a. "Tato nabídka je zacílena především na ty klienty, kteří chtějí mít peníze kdykoliv k dispozici a zároveň chtějí získat vyšší úrokovou sazbu, než nabízejí klasické běžné účty nebo termínované vklady. Spořící účet Citibank totiž není narozdíl od konkurenčních spořících účtů vázán výpovědní lhůtou a peníze lze tak kdykoliv použít," uvedl manažer depozitních produktů Petr Kursa.
Zmíněné zvýšení úrokové sazby se dotkne především stávajících CitiGold Wealth Management klientů, neboť proběhlo v pásmech od 2 milionů korun do 30 milionů korun. To ovšem podle Kursy neznamená, že nabídka je určená jen stávajícím klientům banky. "Ačkoliv se zvýšení sazby dotýká vyššího cenového pásma, neznamená to, že tento produkt je určen jen vyvoleným. Naše zkušenosti ukazují, že v ČR existuje řada investorů, kteří chtějí mít peníze kdykoliv k dispozici a nemohou své úspory tudíž uložit do podílových fondů nebo jiných produktů nabízejících zajímavé zhodnocení," doplnil Kursa. Jde například o klienty, kteří prodali nemovitost a chtějí si v dohledné době koupit jinou. „Nechat úspory ležet na běžném účtu s nulovým úročením je ovšem velice nevýhodné. Řešením v těchto případech je právě spořící účet. Pokud se ho rozhodne zájemce využít, nabízí mu k tomu Citibank i další na českém trhu ojedinělé výhody,“ sdělil Kursa.
Kromě toho, že klient k účtu dostane automaticky a bezplatně internetové bankovnictví a mezinárodní platební kartu, která mu  zaručí flexibilní použití jeho úspor, získá také možnost stát se klientem programu CitiGold Wealth Management, který mu zaručuje řadu privilegií, výhod a slev. K členství v programu postačí, aby si zájemce u Citibank uložil na zmíněný spořící účet víc než 1,5 milionu korun. "V takovém případě, pokud se klient rozhodne stát členem CitiGold Wealth management programu, mu Citibank nabízí zdarma vedení běžných korunových i cizoměnových účtů, včetně elektronického bankovnictví a zlaté mezinárodní karty, bezplatné vedení zlaté kreditní karty, možnost využití unikátního nástroje pro plánování investičních strategií (CitiGold Wealth Management Planner) a v neposlední řadě také řadu nebankovních výhod v podobě zajímavých slev v partnerských obchodech, luxusních restauracích nebo hotelech," uzavřel Kursa.
Citibank dlouhodobě nabízí na depozitních produktech nadprůměrné úrokové sazby.
Na termínovaných vkladech lze u Citibank získat úročení ve výši až 5 % p.a., a to v případě, že zájemce využívá ojedinělý produkt na českém trhu - CitiBest. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy