ČSOB a Poštovní spořitelna dále zvyšují zabezpečení internetového bankovnictví

31.10.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB a Poštovní spořitelna zavádí SMS autorizaci i pro pouhý vstup do internetového bankovnictví. Obě banky tím zvyšují bezpečnostní ochranu nad rámec na českém trhu běžný.

Již dnes totiž pro každou aktivní operaci vyžadují obě banky použití SMS klíče. Tato ochrana zůstává i nadále. Tím e-banking Skupiny ČSOB patří k nejlépe zabezpečeným na trhu.

ČSOB i Poštovní spořitelna byly první banky, které zavedly v masovém měřítku na trh SMS klíč pro všechny aktivní operace. Nyní k němu přidávají další doplněk. Od 1. listopadu budou moci klienti používat SMS klíč i pro přihlášení do systému e-bankingu Poštovní spořitelny, od 1. prosince pak i klienti e-bankingu ČSOB. „SMS klíč nyní klienti mohou využít i pro samotný vstup do aplikací internetového bankovnictví ČSOB a Poštovní spořitelny,“ uvedl David Lorenc, ředitel přímého bankovnictví ČSOB. „Tím opět o notný kus předbíháme konkurenci, protože SMS klíč pro přihlášení do aplikace i transakce nenabízí na trhu kromě nás dosud žádná jiná velká banka,“ doplnil David Lorenc.

SMS klíč je jednorázový řetězec znaků, který banka pošle na mobilní telefon klienta. Po jeho přepsání do připraveného pole na obrazovce a  následném odeslání bance, je požadovaný úkon proveden. ČSOB a Poštovní spořitelna SMS klíč pro aktivní operace zavedly už v roce 2003, tedy o tři roky dříve, než byl podobný systém zabezpečení zaveden i v konkurenčních bankách. Tam většinou zavedení tohoto systému vyprovokovaly až útoky na jejich internetové bankovnictví.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy