ČSOB nabídla během října investorům rekordních 10 zajištěných fondů

02.11.2006 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB dále posiluje svoji pozici na trhu investičního bankovnictví a během uplynulého měsíce umožnila zájemcům možnost vybrat si až z deseti zajištěných fondů.

Ostatní konkurenční bankovní skupiny v průběhu jednoho měsíce svým klientům nabízejí úpis maximálně dvou zajištěných fondů.

Tato forma investování, která je založena na příslibu plné návratnosti vložených prostředků s možností vyššího zhodnocení než je tomu u depozit, se v posledních dvou letech velmi dynamicky rozvíjí a každoročně se objemy peněz v zajištěných fondech zdvojnásobují. V současnosti v nich české domácnosti zhodnocují kolem 35 miliard Kč, přičemž více než 22 miliard prostřednictvím Skupiny ČSOB.

„To, že nabízíme v krátkém časovém úseku možnost investovat do fondů s různou dobou splatnosti a vydělávající při odlišném vývoji kapitálových trhu má mnohem hlubší význam než se může zdát,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti. „Nejsme totiž nuceni prodávat jednotlivé fondy, ale můžeme jako jediní na trhu namíchat našim klientům koktejl zajištěných fondů tak, aby se vhodně doplňovaly a celkově vydělaly více,“ dodal Barta. Podle něj tuto skutečnost dokládají data o průměrném zhodnocení současných zajištěných fondů ČSOB, jenž dosahuje v průměru přes 5 procent ročně.  

ČSOB v říjnu také prolomila jeden z mýtů týkající se doby investování do zajištěných fondů. Díky fondu ČSOB Reverzního rozpětí 2, který je upisován až do 16. listopadu, mohou investoři své peníze výrazně zhodnotit již během 1 roku a 7 měsíců. Dosud byly krátkodobé investice spíše doménou fondů peněžního trhu. Zajímavostí tohoto fondu také je, že lze jeho nákupem vydělat i pokud budou kapitálové trhy klesat. 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy