Každý dvacátý Čech má již životní pojištění od Pojišťovny ČS

14.11.2006 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Pojišťovna České spořitelny má od 31. října 2006 svého půlmiliontého klienta. Stal se jím klient, který si v pobočce České spořitelny sjednal Flexibilní životní pojištění FLEXI.

Pojišťovna České spořitelny  zaznamenává v letošním roce výrazný nárůst objemu předepsaného pojistného, který k 30.9. 2006 činil 3 020 mil. Kč, což je meziroční nárůst o více jak 73 %. Z celkového objemu předepsaného pojistného bylo 74 % realizováno v pobočkách České spořitelny, což je meziroční nárůst prodeje prostřednictvím tohoto kanálu o 113 %.

„Překročení hranice půlmilionu klientů a pozitivní vývoj objemu předepsaného pojistného v letošním roce jsou pro nás jasným důkazem toho, že životní pojištění je pro naše klienty stále zajímavější produkt, který jim nabízí jak jistotu pro případ nenadálých životních situací, tak u vybraných produktů možnost zajímavého zhodnocení finančních prostředků,“ uvedl Petr Zapletal, generální ředitel Pojišťovny České spořitelny.

V objemu prodeje životního pojištění Pojišťovny ČS převažuje jednorázově placené pojištění, které tvoří více než polovinu celkové produkce. Nejúspěšnějšími a mezi klienty zároveň i nejoblíbenějšími produkty v této oblasti jsou Flexibilní životní pojištění FLEXI a FLEXI INVEST. 

Zisk Pojišťovny České spořitelny za první čtvrtletí činí 202,4 mil. Kč (dle CAS). To je o 74 mil. Kč více než vloni ve stejném období. Pojišťovna České spořitelny dosáhne v roce 2006 nejlepších výsledků v prodeji životního pojištění za celou svou dosavadní historii.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy