Letadlo ČSA muselo neplánovaně přistát v Dublinu

16.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. listopadu (ČTK) - Letadlo ČSA letící na pravidelné lince z Prahy do Toronta muselo přistát v Dublinu. Informovala o tom mluvčí ČSA Daniela Hupáková. Důvodem neplánovaného přistání byl možný únik oleje z motoru letadla. Na palubě letadla bylo 106 cestujících a situaci řeší a o cestující se stará místní zástupce ČSA, dodala.

"Posádka zaznamenala indikaci úniku oleje na pravém motoru letadla Airbus A 310. Z preventivních důvodů a dle bezpečnostních předpisů se posádka rozhodla tento motor vypnout a přistát na nejbližším možném letišti, tedy v Dublinu," uvedla Hupáková.

Cestující jsou přesměrováváni na další nejbližší možné lety do Toronta s jinými dopravci tak, aby se do cílového letiště dostali s co nejmenší časovou ztrátou. Prozatím jim bylo poskytnuto ubytování v hotelu, uvedla mluvčí.

Podobná situace je podle Hupákové součástí bezpečnostního výcviku posádek a simuluje se každý půlrok. Letadla A 310 mohou letět na jeden motor až 180 minut a tomu odpovídá také směrování letů a vytipování záložních letišť po celé trase letu, dodala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK