Lidé si budou moci v hypermarketech Globus dobít mobilní telefony

20.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. listopadu (ČTK) - Majitelé mobilních telefonů si budou moci v hypermarketech Globus dobít své předplacené telefonní karty. Služba bude v obchodech Globus dostupná klientům všech tří tuzemských mobilních operátorů. Řekl to důvěryhodný zdroj, který je s dohodou mezi společností Globus a mobilními operátory seznámen. Podrobnosti o tom, jak bude služba fungovat včetně data jejího spuštění, budou zveřejněny ve čtvrtek na společné tiskové konferenci.

Podle informací z pozvánky na tiskovou konferenci bude tato služba dostupná přibližně šesti milionům českých spotřebitelů. "Služba skloubí v síti hypermarketů Globus výhody mobilních telefonů, hotovosti a platebních karet," stojí v pozvánce. Tiskové konference se zúčastní zástupci společností Globus, Telefónica O2, Vodafone, T-Mobile a firmy Global Payments Europe, která poskytuje finančním institucím služby při vydávání, správě a personalizaci bankovních i nebankovních karet. Mezi její významné klienty v ČR patří všichni tři mobilní operátoři a také maloobchodní řetězce.

Lidé v tuzemsku každý měsíc utratí za dobíjení předplacených karet v mobilních telefonech mezi jednou až dvěma miliardami korun. Nejčastěji přitom k dobíjení využívají terminály společnosti Sazka a internetové bankovnictví. Předplacené karty letos na jaře tvořily u společností Telefónica O2 a T-Mobile kolem 70 procent všech aktivních SIM karet. U Vodafone byl podíl předplacených karet a uživatelů tarifů zhruba vyrovnaný. Na trhu bylo koncem minulého roku 11,5 milionu aktivních mobilních čísel.

Česká pobočka německé maloobchodní společnosti Globus otevřela svůj první hypermarket v ČR v roce 1996. Nyní v tuzemsku provozuje 11 hypermarketů Globus a hobbyprodejen Baumarkt. Hypermarkety Globus nabízejí zhruba 15.000 druhů potravinových výrobků a 45.000 druhů nepotravinářského zboží. V Baumarktech lidé najdou 30.000 druhů výrobků pro kutily, zahrádkáře a pro domácnost.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK