Koruna dopoledne posiluje na 27,93 Kč/EUR a 21,78 Kč/USD

21.11.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. listopadu (ČTK) - Česká měna zahájila nový den mírným posílením. Vůči euru se v 10:45 obchodovala na 27,93 Kč/EUR a proti dolaru na 21,78 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Obchodování dnes bude podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory ovlivněno hlavně technickými faktory. "Nečekáme žádné významné události pro kurz," uvedl. Podle něj se koruna dnes pokusí otestovat hladinu 27,90 Kč/EUR a v případě jejího překonání Pikora nevylučuje další posilování koruny až k hladině 27,70 Kč/EUR.

"Pokračující růst v regionu, který je výrazný zvlášť u forintu, by dnes mohl korunu přesvědčit k testu hranice 27,90 Kč/EUR a za ní ležícího historického maxima," uvedl Tomáš Vlk z Patria Online. Střední Evropa dál podle něj těží zejména z dobrého sentimentu zahraničních investorů, ke kterému přispívají dílčí data nebo pohyb japonského jenu.

Nové impulzy budou chybět zřejmě podle Pikory na eurodolarovém trhu. Proti větším pohybům totiž svědčí i fakt, že ve čtvrtek bude zavřený trh v USA a Japonsku. "Nebude mnoho hráčů, kteří by chtěli před svátkem otevírat své spekulativní pozice," dodal Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK