Kia si jako exklusivního partnera pro nový vůz cee´d zvolila Michelin

27.11.2006 | , MICHELIN
Tiskové zprávy


Pneumatiky Michelin si na všechny vozy nového modelu cee´d vyrobené v továrně ve slovenské Žilině vybrala korejská společnost Kia. Pro 15” a 16” kola zvolila poslední generace pneumatik Michelin Energy. Na 17” kola nazuje Kia Michelin Primacy HP, pneumatiku s vysokou životností, kterou představil Michelin v letošním roce.

Michelin přijal výzvu v podobě dodávky takových pneumatik, jejichž výkon a charaketistiky pomohou společnosti Kia dosáhnout vytýčených cílů. Ty se zaměřily na snadné manévrování s vozidlem, vysoký jízdní komfort a přátelství k životnímu prostředí. Ve všech těchto kritériích dosahuje Michelin nadstandardních výsledků.

Michael Lugert, manažer hodnocení vozidel, Kia R&D centrum Russelheim Německo konstatuje: “Již v počáteční fázi vzniku nového vozu jsme se rozhodli založit vývoj cee´d na pneumatikách Michelin. Následně naši inženýři přizpůsobovali, upravovali a ladili nový model k charakteristikám zvolených pneumatik.“

Mezi výrobcem automobilů a pneumatik vzniklo partnerství. Michelin testoval ve svém technologickém centru a na okruzích v Ladoux (Francie), zatímco Kia odborně posuzovala ve svém R&D centru v Německu a Jižní Korei. Klíčovými factory úspěchu v tomto projektu byla schopnost reagovat na podněty této asijskoevropské technologické sítě a efektivní management v interkulturních záležitostech.

Michelin je dlouhodobým partnerem Hyundai/Kia pro manažerské a SUV vozy vyrobené v Jižní Korei a určené pro export. Pneumatiky Michelin obouvají také modely Opirus, Sorento, Magentis a Carens importované do Evropy.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy