Jak utratit za kulturu a sport co nejméně?

25.01.2007 | , Finance.cz
FinTriky


Na otázku položenou v názvu existuje poměrně jednoduchá odpověď, nesportovat a nechodit za kulturou. My se vám však v dnešním fintriku pokusíme poradit jak na zmíněných činnostech ušetřit, aniž byste si je museli odepřít.

Téma týdne: Jak ušetřit na rodinných výdajích

Tento týden jsme naše fintriky zaměřily na rady, jak ulehčit rodinnému rozpočtu. Zatímco v předchozích článcích jsme se psali o oblastech, které se dotýkají každého z nás nezávisle na jeho vůli, dnes se zaměříme na otázku jak ušetřit na koníčcích, a to především sportu, divadle a návštěvě kina.

Návštěva kina
Doba klasických kin už pomalu odeznívá a nastupuje věk multikin. Výhodou těchto multikin je možnost výběru z více filmů v rámci jednoho dne, vysoce kvalitní obraz a zvuk, prostorné a pohodlné sedačky. Za to vše se ovšem platí, a tak nevýhodou multikin je oproti klasickému kinu znatelně vyšší cena. Pokud jste milovníci filmů a pravidelně chodíte do kina, prozradíme vám jak zaplatit méně.

  • Pořiďte si různé slevové kupóny určené pro návštěvu multikina.
  • Zkuste si zjistit, zda není vámi vybraný film v multikině promítán v nějaký den nebo hodinu se slevou.
  • Pokuste se při nákupu lístků požádat o slevu například prostřednictvím studentského či jiného průkazu.
  • Pokud máte rodinu, můžete využít rodinných slev, které řada multiplexů nabízí.
  • Jestliže chcete výrazně ušetřit a nevadí vám to, že film uvidíte v o něco nižší kvalitě a ne hned po premiéře, využijte nabídky klasických kin. Cena lístku na stejný film může být oproti multikinu až poloviční.

Návštěva divadla
Pravidelně navštěvujete vaše oblíbená divadelní představení a přemýšlíte, jak by se zde dalo ušetřit? Existuje řada možností, jak lze získat lístek do divadla se slevou:

  • Pokud navštěvujete divadelní představení pravidelně, rozhodně si pořiďte celoroční permanentku.
  • V případě, že chodíte do divadla méně často, vždy si lístky objednávejte v předprodeji.
  • Využívejte různých slev, které divadla nabízejí – studentské či jiné slevy.

Sporty
I na sportovním vyžití se dá ušetřit. Například pokud jste se rozhodli některý sport zkusit, není vždy nutné si vybavení na něj koupit. Někdy totiž může být výrazně levnější si je pouze půjčovat. Například u sportů, které budete provozovat pouze týden či dva v roce, bude rozhodně výhodnější si vybavení půjčit od kamarádů nebo ve sportovní půjčovně. Níže jsme pro vás připravili přehled těch nejzajímavějších způsobů, jak se dá ušetřit na sportech aktivních i pasivních.

  • V případě, že hrajete některý sport pravidelně, vám rozhodně doporučujeme si pořídit permanentku a snažit se využívat všech slev s ní spojených.
  • Zkuste přemýšlet o změnu času hraní na dobu, kdy to bývá znatelně levnější. Například při změně času z odpoledne na ráno před prací můžete ušetřit i 50 procent z ceny.
  • Využívejte slev například prostřednictvím studentského či jiného průkazu.

Přečtěte si další naše finanční tipy, triky, rady a doporučení!

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky