Známé tváře a volby. Které osobnosti podporují SPD, TOPku, či Piráty?

19.10.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Známá tvář může vyhrát volby. Ale pozor - mnoho celebrit se již spálilo, když sami kandidovali a neuspěli. Navíc polovina Holywoodu otevřeně podporovalo Hillary Clinton a jak to dopadlo všichni víme. V druhé části se podíváme, které známe tváře podporují SPD, TOP 09 a další strany.

Předvolební boj v posledních dnech vrcholí – politici vyskakují z webových stránek, billboardů, televizí a člověk by se pomalu bál otevřít ledničku, či mrazák (že místo eskyma najde tomia). My vám přinášíme mírné odlehčení - pojďte se s námi podívat na druhý díl seriálu Známé tváře a volby. Těšit se můžete na 5 zbývajících stran a jejich podporovatelů z řad známých tváří. Možná vás některá jména překvapí...

Piráti

U veřejných podporovatelů Pirátů jsme nenalezli mnoho známých tváří, které by je nějak více propagovala. V minulosti je volili umělec a neúspěšný kandidát na prezidenta Vladimír Franz. herečka Táňa Fischerová, režisér Filip Remunda.

Okopčenej Zemák......máme,

písničku "Na ně"........máme,

slíbit "snížit daně".....máme,

5 %................................?

Tak uvidíme, jestli se Piráti po volbách začnout vozit na saních.....

SPD

Předseda SPD Tomio Okamura vstoupil do politiky jako úspěšný podnikatel (viz o jeho zvláštní úspěšnosti Reportéři ČT) a hvězda pořadu Den D. Neúspěšně kandidoval na prezidenta, ale chuť si spravil s hnutím Úsvít. Kde za poměrně záhadných okolností skončil. SPD podporují rocker Aleš Brichta, Pepa Nos a také zpěvačka Olivie Žižková, která podpořila SPD i písničkou.

Po poslechu této písničky již pro vás svět už nikdy nebude takový, jaký býval!

STAN

Mezi podporovatele STAN patří ředitelka Google Česká republika Tania le Moigne, jaderná expertka Dana Drábová, herec a režisér Jiří Mádl, emeritní guvernér ČNB Miroslav Singer, herec Václav Kopta a nejnověji i David Koller. Uvidíme, co se Starosty udělá jejich rozchod s KDU-ČSL, zatím jejich preference ukazují, že dveře Starostům do poslanecké sněmovny zůstanou zavřeny a vrátí se na radnice.

Snad nám David nevalí šrouby do hlavy, protože všichni víme, že středověk neskončil, středověk trvá a vládne Zeman, žádný kníže, či starosta. Nikdo z nás by jistě nešel do žádný politický děvky, protože jsou po volbách nebezpečný víc, než romantický slečny k ránu. Jinak vám David řekne, že bývá pozdě když dračí drápy tnou a hlas nejde vzít zpátky.

Jen, aby Starostové neřekli sněmovně: pá pa pa pá.....


Čtěte také:

Jdete volit? Co potřebujete vědět?

Kdo zruší po volbách EET?

Kolik slibují strany po volbách?

Sledujte volební speciál na euro.cz


TOP 09

TOP 09 vystřídala ODS na místě "miláčka" celebrit. A to především kvůli charismatickému Karlu Schwarzenbergovi, kolem kterého se vznáší aura Václava Havla, kterého podpořil při prezidentské volbě Zdeněk Svěrák (Volím Karla). TOP 09 po minulých volbách byla nejsilnější pravicovou stranou a navíc se její tehdejší předseda dostal do bitvy o Pražský hrad, kterou o prsa (tedy spíše o Sudety) prohrál. TOP 09 se spojila se stranou LES a v jejich barvách kandiduje do poslanecké sněmovny režisérka Olga Sommerová.

TOPka jde do voleb s těžkou reklamní vahou – Petrem Čtvrtníčkem. Ten se v minulosti podílel na propagaci bývalého primátora, himálajského bosse a "Cestovatele" Pavla Béma. V minulosti podpořili TOPku Berenika Kohoutová, Helena Illnerová, Ivan Kocáb a další.

Neuhneme, ani neusneme! Čtvrtníček nás jinak sejme!

Zelení

Předsedou Zelených je syn ministra obrany Matěj Stropnický. Zelené v minulosti podporovala řada známých osobností - například bývalý prezident Václav Havel, mecenáška Meda Mládková, kajakář Vavřinec Hradílek, herci Tomáš Hanák a Klára Issová, profesoři Martin C. Putna a Josef Jeřáb. Nicméně to bylo v minulosti a řada dřívějších podporovatelů přešlo k TOP 09, která má pod svými křídly stranu bývalého předsedy zelených Martina Bursíka LES.

Pojďte to hodit Zeleným, aby si to nešli hodit....v průzkumech totiž nemíří do PS, ale do háje zeleného.

Dvorní režisér politiků

Na závěr musíme zmínit i děvečku pro všechny politické strany. Jedná se o profesionálního režiséra politických spotů Filipa Renče, držitele medaile Za zásluhy I. stupně. Ten je mezi politiky velmi oblíben - jeho služeb postupně využila ODS, KDU-ČSL pár let na to prezident Miloš Zeman a nejnověji znovu KDU-ČSL a STAN (když se ještě tyto dvě strany kamarádili).

Ať se rozhodujete na základě programu, postoji k EU, migraci nebo dle oblíbené celebrity, tak hlavně neleňte a běžte 20. a 21. října 2017 vhodit svůj hlas. Přejeme hodně štěstí u uren a zbývá jen dodat:

Běžte k volbám, když ten Tomík tak pěkně prosí!

 

Štítky:

Autor článku

Michal Bureš

Michal Bureš

Šéfredaktor Finance.cz


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU