4 nejznámější kryptoměnové burzy současnosti

24.11.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Kryptoměnové burzy jsou místa, kde můžete jednoduše obchodovat s různými kryptoměnami. V článku se dozvíte tipy na konkrétní burzy, ale také informace, na co byste si předem měli dát pozor, než si burzu vyberete.

Pokud chcete s kryptoměnami začít obchodovat a nespokojíte se s pouhým jednorázovým nákupem, tak byste měli zaměřit pozornost na kryptoměnové burzy, kde můžete kryptoměny nakupovat a prodávat za klasické valuty jako jsou dolary či eura. Otevření účtu není nic složitého. Stačí vám dva doklady totožnosti (občanský průkaz, pas) a následné ověření vaší identity je u každé burzy trochu jiné.

Nejčastějším druhem kryptoměnových burz jsou webové stránky, které zprostředkovávají přímo obchodování s různými kryptoměnami výměnou za transakční poplatek. Existují ale i platformy pro obchod mezi jednotlivci nebo tradiční brokeři, kteří si kurzy měn určují sami.

Na co si dát pozor při výběru kryptoměnové burzy

Před výběrem kryptoměnové burzy byste měli být obezřetní a neposílat peníze do první, která se vám zalíbí. Nejdůležitějším aspektem je samozřejmě hodnocení burzy od jiných uživatelů. Udělejte si chvilku času a projděte hodnocení burzy z poslední doby a přečtěte si, jaké s ní mají uživatelé zkušenosti.

  • Dále byste měli porovnat výši poplatků jednotlivých burz.
  • Prozkoumejte, jak probíhá nákup měn, ale také vybrání peněz z burzy na váš účet.
  • Dále si zjistěte, jaké platební metody směnárna používá.
  • Někde budete moci použít pro nákup Paypal, ale jinde zase preferují platby kartou. Každá směnárna má podmínky jiné.
  • Některé burzy jsou navíc nucené aplikovat různá omezení vycházející z vaší současné polohy. Mrkněte se, zda se vás nějaká omezení momentálně netýkají – například pokud hodně cestujete, tak byste mohli být nemile překvapeni.

Čtěte více o bitcoinu:


Nejznámější kryptoměnové burzy

Vybrali jsme pro vás na ukázku čtyři nejznámější kryptoměnové burzy. Rozhodnete-li se obchodovat na některé z nich, tak chybu neuděláte.

  • (1) CoinBase

  • Zejména jejich mobilní peněženka je velice jednoduchá a uživatelský přívětivá i pro úplné kryptoměnové začátečníky. CoinBase je americká firma, která disponuje různými možnostmi, jak peníze vybrat či do ni poslat a uživatelské prostředí jejich produktů je srozumitelné.
  • (2) Kraken

  • Kraken je americká burza působící v Kanadě, EU, Japonsku a Spojených státech amerických. V současné době drží prim v obchodech pomocí eura a celkové její likviditě. Je velmi oblíbená a spolehlivá a dodává například data o kurzu bitcoinu společnosti Bloomberg. Vzhledem ke složitějšímu ovládacímu nástroji není úplně vhodná pro začátečníky.
  • (3) Poloniex

  • Společně s Bittfinex směnárnou patří Poloniex mezi nejoblíbenější směnárny současnosti. Sídli ve Spojených státech amerických a objemově patří mezi nejvýkonnější směnárny současnosti. V jarních měsících se potýkali s technologickými problémy díky nečekanému zájmu o obchodování s kryptoměnami. Nicméně situaci zvládli a v současné době drží prim v obchodování s etherem.
  • (4) Bitfinex

  • V současnosti jednička, co se týče celkového objemu obchodů. Hong Kongská burza má navíc velmi přívětivé prostředí – jednoduché platby i výběry. V loňském roce se tato směnárna se bohužel stala objetí útoku a některé účty byly vykradeny. Proto vždy platí pravidlo, že byste měli většinu kryptoměn držet u sebe v nějaké hardwarové peněžence a na směnárně mít pouze nižší částky. Tato směnárna je oblíbená zejména kvůli nízkým transakčním poplatkům a velkému množství obchodovaných kryptoměn.
Štítky:

Autor článku

Tomáš Procházka


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 2
Hlasováno: 5 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU