Členové asociace pojišťoven hlásí připravenost na rok 2000

02.12.1999 | ,
Domovská stránka


Komerční pojišťovny sdružené v České asociaci pojišťoven (ČAP) jsou na příchod letopočtu 2000 v zásadě připraveny. Přípravě na problém, jež není jen počítačový, ale i podnikatelský, se věnovaly systematicky poslední dva roky. ČTK to včera sdělil tajemník ČAP Jan Kábrt. "Prověřili jsme všechna známá rizika. Nikdo ale nemůže říci, že je připraven na sto procent," podotkl.

Pojišťovny prověřily vlastní informační technologie a vybavení objektů tak, aby nebyl narušen provoz jejich vlastními výpočetními systémy, ostatními zařízeními a dodavateli. Dále zpracovaly havarijní plány zejména pro případ selhání dodávek elektrického proudu, vody, tepla apod. Současně jednaly se svými klienty, vedly jejich risk-managementy k prevenci hrozeb roku 2000 a vyjasňovaly s nimi pojistně-smluvní podmínky.

Pojišťovny předpokládají, že ani jejich klienti a veřejnost nepodcení situaci a na přelomu roku podniknou všechny kroky k omezení škod a k minimalizaci jejich následků.

ČAP sdružuje 28 řádných a pět přidružených členů včetně všech největších ústavů. V ČR bylo na konci letošního září 41 pojišťoven.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka