První licence na povinné ručení vydá resort financí příští týden

07.10.1999 | ,
Ručení


Pojišťovny se intenzívně připravují na změnu systému povinného ručení. Stále nízká je však informovanost samotných řidičů.Vydat první licence na provozování povinného ručení by mělo Minister...

Pojišťovny se intenzívně připravují na změnu systému povinného ručení. Stále nízká je však informovanost samotných řidičů.

Vydat první licence na provozování povinného ručení by mělo Ministerstvo financí již v první půli příštího týdne. Pojišťoven, které povolení obdrží, bude zřejmě jen několik, žadatelů je celkem třináct. "Povolení dostanou jen ty pojišťovny, jež splnily všechny požadavky, přičemž musí jít o silné a stabilní firmy," uvedl včera na tiskové konferenci ředitel dohledu MF nad pojišťovnictvím a penzijními fondy Václav Křivohlávek.

Podle jeho slov budou licence vydávány postupně. Důvodem je, že ty ústavy, které odevzdaly žádost v pořádku, by musely čekat na ostatní, navíc je celá transformace systému povinného ručení ze zákonného na povinně smluvní v a časové tísni. Již prvního ledna příštího roku, tedy za necelé tři měsíce, musí být všechna auta (až na úzkou skupinu záchranných vozidel) na českých silnicích pojištěna.

Zdroj: HN 7.10.1999

Autor článku