S povinným ručením od ČS-Živnostenské pojišťovny získá plus nejen vaše

29.11.1999 | ,
Ručení


27.11.1999 Právo str. 14 Povinné ručeníAUTOPLUSPod názvem AUTOPLUS nabízí ČSŽP pojištění odpovědnosti za škodu způsobenouprovozem vozidla. Množství vylepšení, jimiž ČS-Živnostenská po...

27.11.1999 Právo str. 14

Povinné ručeníAUTOPLUS

Pod názvem AUTOPLUS nabízí ČSŽP pojištění odpovědnosti za škodu způsobenouprovozem vozidla. Množství vylepšení, jimiž ČS-Živnostenská pojišťovna svůjprodukt vyšperkovala, svědčí o tom, že latinské slůvko "plus" nebrala vejméně svého nového produktu nadarmo.

Odklad splatnosti, možnost splátek

Vstříc motoristům vyšla ČSŽP pozdržením termínu, ve kterém budou musetčástku za povinně smluvní pojištění uhradit, a to prodloužením termínusplatnosti pojistného o 14 dnů od účinnosti pojistné smlouvy (tj. do 14. 1.2000). Standardní službou je možnost splátek pro všechny klienty. Motoristamá možnost zvolit pololetní, čtvrtletní nebo měsíční splátky pojistného, vekterých se projeví jen nepatrný nárůst pojistného.

Cena

Částečnou volností, kterou nový zákon pojišťovnám dopřál, je rozmezí, kterémusí respektovat pro stanovení sazeb. Po letech někdy až drastickéhozdražování předkládá AUTOPLUS motoristům jen nutnou úpravu sazeb, které se vprůměru zvýší o 12% oproti sazbám za letošní rok. Zákon stanovuje pro rok2000 minimální roční pojistné ve výši ročního pojistného pro rok 1999nevýšeného o nárůst spotřebitelských cen. který se odhaduje na přibližně 6%.ČSŽP tedy navýšilo cenu pojištění zhruba o 6% nad zákonem stanovené minimum.Odborníci v této souvislosti nabádají, aby veřejnost více zkoumalavlastnické zázemí finančních ústavů. Pojišťovna musí být schopna dostát svýmzávazkům i za několik let, takže opatrnost při stanovování sazeb není jen vzájmu pojišťovny, ale je seriózní zejména vůči klientům. Se základním jměnímve výši 816 milionů korun patří ČS-Živnostenské pojišťovně třetí místo nadomácím trhu. Navíc z členství v silné Finanční skupině České spořitelny,která je stoprocentním vlastníkem ČSŽP, plynou klientům další, a to nejenfinanční, výhody a úspory.

Bez peněz a čekání

Pro uzavření smlouvy na povinné ručení mohou motoristé využít sítě 140poboček ČSŽP a více než 700 poboček České spořitelny. Ta navíc nabízímožnost bezplatného sjednání úvěru na sporožirovém účtu na dobu neurčitou(při splnění podmínek poskytnutí služby). Maximální dostupnost posilujeprodej přes internetovou adresu http://www.zivpo.cz. Doma v pohodlí si stačísjednat na bezplatné infolince 0800/154 154 návštěvu poradce, který s Vámismlouvu uzavře.

Bonus a slevy

ČSŽP připravuje také systém bonusových slev až do výše 60% z ceny pojištění.Efektivní uplatnění bonusů je podmíněno ukončením cenové regulace trhu. Podobu zákonné regulace pojistného hodlá ČSŽP využívat možnosti snížitpojistné až o 5 % pod hranici minimálního pojistného pro daný rok, zapředpokladu že pojištěný v předchozím roce nezaviní dopravní nehodu. Tutovýhodu dosavadní pojištění neznalo. Kartu AUTOPLUS opravňuje k čerpáníbenzínu a nafty se slevou 0,40 Kč na litr v síti čerpacích stanic PANAMO a kvyužití mnoha dalších slev na ubytování, stravování a nákup zájezdů umotoristických potřeb na 500 místech v ČR.

Tři varianty limitů pojistného plnění

ČS-Živnostenská pojišťovna nabízí tři varianty pojistné ochrany zahrnujícílimit pro škody na zdraví i pro škody na majetku. Nejvyšší variantapojistného plnění je 40 milionů korun u škod nu majetku a 45 milionů korun uškod na zdraví, ale ČSŽP samozřejmě nabízí i alternativy a nižším krytímvčetně minima, které zákon stanovil na 5 milionů u škod na majetku a 18milionů pro škody na zdraví. Pokud k soudnímu řízení o náhradě škody dojde zpodnětu pojišťovny, nahradí ČSŽP i náklady právního zastoupení pojištěného.

Nové výhody s kartou AUTOPLUS

Karta AUTOPLUS opravňuje pojištěné majitele automobilů do 3,5t k bezplatnémuvyužití asistenčních služeb ÚAMK po celé Evropě, a to 24 hodin denně, 365dní v roce. Asistenční služba zahrnuje pomoc pro řidiče v nouzové situaci,např. při poruše vozidla, nehodě, pokusu o krádež, vandalském poškození.Celý rozsah asistenční služby je možné zjistit na telefonním čísle 0123 nebo0800/154 154. Majitelé karty AUTOPLUS mohou využít 5% slevy pro nověsjednaná vybraná pojištění u ČSŽP. Navíc každý, kdo do konce roku uzavřepovinné ručení AUTOPLUS je automaticky zařazen do soutěže o šest vozů OPELCorsa, dětské sedačky a sněhové řetězy. Motoristé, kteří uzavřou povinnéručení ve vybraných obchodních domech Julius Meinl. obdrží navíc kupón naslevu z nakopu v hodnotě 130 korun. Jestliže využijí síť sázkových kanceláříFORTUNA, hudou mít po uzavření pojištění sázku levnější o 170 korun.Klienti, kteří uzavřou smlouvu na povinně smluvní pojištění prostřednictvímspolečnosti Triangl Broker s.r.o., mohou pojistné zaplatit v desetisplátkách bez nevýšení.

Likvidace škod

Pro mnohé nájemce o pojištění bude při výběru pojistitele rozhodujícípředevším způsob a délka likvidace pojistné události. Není tajemstvím, žeprvkem, který obvykle prodlužuje likvidaci škody je čekání na relaci odpolicie. ČSŽP proto přišla s unikátní službou a škody do 10 000 korun navozidle poškozeného bude likvidovat dříve, než protokol obdrží! Samozřejmětím není dotčena povinnost účastníků takovou dopravní nehodu policiiohlásit. Principem pojištění odpovědnosti je sejmout z motoristy starosti suhrazením škod, které muže provozem svého vozidla způsobit jiné osobě.Výhody s kartou AUTOPLUS poskytované do konce roku 1999 nejsou konečné,budou pokračovat i v dalším roce s překvapením v podobě slev a bonusů.

Zdroj: ČS-Živnostenská pojišťovna, a.s.

Autor článku