Zürich Pojišťovna zahájila sjednávání povinného ručení

08.12.1999 | ,
Ručení


Zürich Pojišťovna, jež jako vpořadí dvanáctá pojišťovna získala licenci na sjednávánípojištění odpovědnosti z provozu vozidla, již zahájila prodej. Vnabídce má levnější produkt Klasik a dražší Komfort...

Zürich Pojišťovna, jež jako vpořadí dvanáctá pojišťovna získala licenci na sjednávánípojištění odpovědnosti z provozu vozidla, již zahájila prodej. Vnabídce má levnější produkt Klasik a dražší Komfort snadstandardním limitem pojistného plnění. ČTK to dnes řekla JanaRitterová, vedoucí pojištění odpovědnosti Zürich Pojišťovny.

Ceny u nabídky Klasik jsou na úrovni roku 1999, což jeminimální pojistné stanovené zákonem. Limit pojistného plnění jezde 18 miliónů při škodě na zdraví a pět miliónů při věcné škoděa ušlém zisku.

Za Komfort klienti zaplatí o 20 procent více než u Klasiku,ale limit pojistného plnění je u škod na zdraví i věcných 50miliónů Kč.

Zürich Pojišťovna působí v ČR od roku 1994. Při prodejipovinného ručení bude využívat smluvní spolupráce s leasingovýmispolečnostmi a sítě autorizovaných prodejců aut.

Objem přijatého pojistného mateřské Zürich Financial Servicesčinil loni 45 miliard USD, česká Zürich Pojišťovna přijala lonipojistné v objemu 221 miliónů korun.

Zdroj: ČTK

Autor článku