Vyberte si módní oční stíny pro podzimní sezónu

10.10.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Zlatá a šedá se v make-upu dostávají na výsluní pro nadcházející podzimní sezónu, kterou si doslova omotaly kolem prstu. Bez těchto dvou barev se totiž neobejde žádná žena a vsadit na ně může při jakékoli příležitosti. Oční linky a především oční stíny v těchto barvách jsou tedy nevyhnutelnou volbou, která vám zajistí trendy pocit a spoustu obdivovatelů.

Clipboard01_196.jpgPrůkopnická šedá se drží na výsluní
Nejprve si probereme trendové barvy samostatně. Šedá je průkopnicí už od minulé podzimní sezóny, kdy vládla jak make-upu, tak i oblečení. Pevně se udržela na svém trůnu a během jara ani zimy se na ni nezapomnělo, proto ji můžeme opět přivítat i v podzimní sezóně 2008. V případě make-upu se nosí šedá třpytivá i šedá matná, líčení tedy můžete vytvořit jiné během dne i pro večerní příležitost.

Vyniknout můžete dát šedivé a zároveň i svým očím, pokud použijete tmavé oční linky ve stylu úzkých kočičích očí s nádechem vášně, ale zároveň v téměř klasickém stylu. Variantou je i tmavý odstín šedé pro oční stíny, který dodá na vážnosti a zároveň na tajemnosti, přesto si s ní udržíte velkou porci elegance a při správně provedeném líčení i lehkosti.

Make-up zachvátila zlatá horečka
Clipboard02_203.jpgNyní ke druhé trendové barvě – zlaté. Jedná se přímo o zlatou horečku, protože zlatá je přímo královnou nadcházejícího podzimního líčení. V předchozích sezónách se objevovala i během jarní sezóny, někdy velmi ovlivnila i zimní období. Jindy ji však téměř vytlačily méně třpytivé odstíny, například právě šedá, modrá, zelená nebo fialová a jejich různé sytosti.

Výhodou zlatých odstínů je fakt, že se hodí téměř ke každému barevnému typu pleti a ke každé velikosti očí – z malých vykouzlí větší a velkým očím dodá na výrazu a svůdnosti.

Namíchejte si stříbrno-zlatý koktejl
Nejdůležitější v letošní podzimní sezóně je umění namíchat zlatou a šedou dohromady a vykouzlit z nich tak neodolatelnou kombinaci a přímo žhavou dvojici pro podzimní líčení. Konkrétně v elegantním rockovém stylu.

Tak jak tedy vykouzlit trendový podzimní look? Jednou z možností je jednoduše nanést obě barvy na oční víčko najednou, nenechávat je odděleně, jít na to tedy úplně jinak. Namixovat je v odstínu, který bude splňovat všechny požadavky a líčení v podzimním stylu tak celkem jednoduše dovedete k dokonalosti. Vybrat si můžete svobodně přesně takový výsledný odstín, který se vám nejvíce zamlouvá, zapomenout však nesmíte na fakt, že dodržet elegantní rockový styl je nezbytností.

Konkrétně se jedná o kombinace tenké černé oční linky a směsice zlaté s šedou na celých očních víčkách. Pravidlem je být odvážná, smělá s náznakem nestoudná, avšak stále v daných mezích, které nesmí v žádném případě mířit k pohoršujícímu looku.

Další možností je nanést šedý oční stín na vnější koutek a zbytek víčka namalovat zlatou barvou. Vyniknout hornímu víčku můžete dát nanesením zlatého odstínu na celý jeho povrch, šedou pak přidat na malý kousek u vnitřního koutku horního víčka oka a doplnit ji také na spodní víčko, avšak k vnějšímu koutku.

Možností, jak líčení v těchto dvou tónech kombinovat, se nabízí velká spousta, inspirujte se fotografiemi přiloženými k tomuto článku. Povšimněte si především faktu, že kombinace zlaté s šedými odstíny je skutečně okouzlující a jistě si váš pro nadcházející podzimní sezónu 2008 získá.

 

 

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání