Rukavice, ve kterých vám ruce na klávesnici neprochladnou

02.12.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Počítačoví mágové si na chvilku odskočili od dolaďování softwaru a vymysleli báječnou praktickou věc – vyhřívané USB rukavice!

Nastává nám čím dál větší zima a ten, kdo bydlí v neutěsněném panelovém domě, určitě moc dobře ví, že tam táhne z každé sebemenší pavoučí skulinky. Stačí se jen přiblížit k oknu a tu meluzínu můžete i slyšet. Pro ty z nás, které musí chtě nechtě po večerech ťukat informace do počítače, je to učiněný horor. Dřív jsem mívala stůl těsně u okna a počítačovou myš kousek od parapetu. Po pěti minutách usilovného klikání jsem měla ruku tak prokřehlou, že už jsem ji skoro necítila. Přestože jsem si pak vždycky navlékla prstové rukavice, žádný větší efekt mi nepřinesly.

Na první pohled se ničím zvláštním od obyčejných rukavic neliší. Tedy až na to, že z každé z rukavic vede jeden tenký kabel s koncovkou pro USB port. Když kabely zasunete do příslušných portů a na spínači nastavíte polohu ON, po chvíli pocítíte velmi příjemné teplo a můžete vesele pracovat třeba i na lavičce v parku.

Pokud si budete chtít tento roztomilý vynález pořídit, je potřeba si dobře spočítat, kolik portů pro USB na počítači vlastně máte. Pro využití těchto rukavic budete potřebovat dva. Nechcete-li se smířit s prací pomocí touch padu namísto myši, musíte tam mít alespoň ještě jeden, tedy dohromady tři. Nevýhodou je, že levnější sady notebooků nebo PC mají obvykle pouze dva.

Jistě všechny dobře víme, že pokud jakýkoliv spotřebič v domácnosti vyrábí teplo, např. rychlovarná konvice, spotřebuje také velké množství energie. Podobně fungují i vyhřívané rukavice – bude vám v notebooku rychleji ubývat baterie. To se dá samozřejmě vykompenzovat tím, že budete mít notebook zapojený v elektrické síti.

Někdo může USB rukavice považovat za naprosto zbytečnou a málo využitelnou záležitost. Já ale ze své zkušenosti velmi dobře vím, proč právě tento výrobek za chladných večerů přijde tolik vhod.

Jestli netušíte, co pořídit svému miláčkovi k Vánocům, tak tenhle malý dárek určitě ocení. Je vtipný a účelný zároveň, a přitom se cena nevyšplhá příliš vysoko. Stačí si připravit 22 dolarů, tedy něco málo přes 500 Kč.


Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání