Obarvit a zesvětlit vlasy jde i přírodní cestou!

06.11.2008 | , Móda.cz
STYL/móda a oblékání


Pokud máme barvené vlasy, chceme, aby nám barva dlouho vydržela. K tomu může pomoci i šetrné ošetření bylinkovými kúrami. Ty vám neposlouží pouze k udržení si barvy vlasů nebo ke zlepšení jejich kvality. Bylinkové a přírodní nálevy mohou vlasům také změnit barvu, zesvětlit je, nebo naopak jim pomoci ztmavnout. Takže vlasy si můžete obarvovat i čistě přírodní cestou.

Jak si zesvětlit vlasy pomocí reveně (revarbory)
Jemně umletý kořen reveně smíchaný s vodou na hustou kaši, do kterého dáme šťávu z půlky citrónu, necháme působit na vlasech 15 minut a spláchneme vlažnou vodou. Blondýnky mohou získat i rusý odstín vlasů, když uvaří 150 g kořene reveně v 500 ml bílého vína. Roztok se vaří tak dlouho, až se jeho objem sníží na polovinu. Získaný zesvětlovač se pak vtírá do vlasů.

Clipboard03_10.jpgZesvětlující kúra pro blondýny pomocí heřmánku a měsíčku
Pro zesvětlující kúru již nebudete potřebovat peroxid. Vyzkoušejte BIO cestu ke světlým vlasům! Potřebujeme 3 polévkové lžíce čerstvého heřmánku a stejné množství měsíčku, 75 ml vody a šťávu ze 3 citrónů. Bylinky přelijeme vroucí vodou a necháme 20 minut louhovat, scedíme a přidáme citrónovou šťávu. Kúra by se měla aplikovat za slunného počasí a nechat na vlasy působit zároveň sluníčko. Je potřeba zajistit, aby neskapával roztok do očí – výhodou jsou krátké vlasy. Použitá směs vlasy vysušuje, proto po ní aplikujeme kvalitní kondicionér – nebo olivový olej.

 

 

 

 

 

Zvýrazněte svůj blond odstín pomocí citroové šťávy!
Blondýny mohou také ke zvýraznění barvy použít citrónový roztok – citrónovou šťávou potíráme po umytí opakovaně vlasy.

Ještě větší zrzkou můžete být za pomoci pilátového kořene!
Zrzavé vlasy zvýrazníme nálevem z pilátového kořenu. Polévkovou lžíci pilátu lékařského zalijeme 250 ml vroucí vody a necháme louhovat čtvrt hodiny. Nálev použijeme na umyté vlasy.

Chcete se obarvit na červeno nebo zrzavo?
Clipboard04_8.jpgOdstíny od červené až po zrzavé vlasy získáme rozemletím 60 ml sušených květů měsíčku lékařského, který smícháme se 125 ml červené heny. Vše pak zalijeme 750 ml vroucí vody. Aplikujeme za použití rukavic tak, abychom si nezamazali henou pokožku. Při práci s henou se nesmí používat kovové předměty, nejlépe ji naneseme dřevěnou špachtličkou nebo lžící. Na vlasech necháme pod igelitem působit asi 40 minut. Pak vlasy pečlivě opláchneme a umyjeme.

Heny existuje několik odstínů, takže se dají použít i tmavší odstíny, které vlasy zbarví výrazněji na tmavo. Pro velmi tmavý odstín vlasů použijeme tmavou henu. Nebo si pro tmavý odstín můžeme vyrobit i pastu z 75 ml sušeného indiga, stejného množství levandule a slézu. Při práci rovněž nepoužíváme kovové předměty. Pastu na vlasech necháme působit až hodinu. Pak vlasy pečlivě opláchneme a umyjeme.

 

 

 

Clipboard05_2.jpgVyrobte si nálev pro zintenzivnění tmavého odstínu vlasů
Nálev na ztmavení vlasů vyrobíme z 250 ml slupek z ořešáku černého a s 10 listy hroznového vína. Listy zalijeme 250 ml vína a stejným množstvím vody. Hodinu vaříme, scedíme a použijeme na opláchnutí vlasů po umytí.

Autor článku

Redakce

Redakce  

Články ze sekce: STYL/móda a oblékání