Raiffeisen stavební spořitelna oznámila připravenost na rok 2000

27.07.1999 | ,
BYDLENÍ


Raiffeisen stavební spořitelna (RSTS) dnes oznámila, že se její klienti nemusejí v souvislosti s přelomem tisíciletí obávat žádných komplikací. Mluvčí spořitelny Václav Trachta ČTK sdělil, že firma využívá k zajištění péče o klienty obchodní a ekonomické systémy podporované výpočetní technikou, u kterých byla prověřena schopnost řádně a bezchybně zpracovávat zadané časové údaje související s přelomem tisíciletí.
"Všechny rozhodující systémy v RSTS, týkající se správ smluv o stavebním spoření, úvěrových případů a klientských účtů či poskytování informací klientům a neustálé kontroly nad oběhem peněz byly ve spořitelně otestovány v souladu s rozhodnutím ČNB pro zajištění roku 2000, a proto lze vyloučit jakékoli komplikace v komunikaci s klienty," podtrhl mluvčí.
RSTS uzavřela za letošní první pololetí zhruba 73.000 nových smluv na celkovou cílovou částku přes 9,5 miliardy korun. Podle Trachty tak zaujímá 18procentní podíl na českém trhu. Počet úvěrů, které ve stejném období spořitelna přidělila klientům, byl podle dřívějších Trachtových informací za první pololetí 8215 v celkovém objemu 900 miliónů korun.

Zdroj:ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: BYDLENÍ