Nominační kolo Ceny veřejnosti soutěže Zlatá koruna proběhlo s rekordní účastí téměř 60 000 hlasujících

28.04.2009 | , Zlatá koruna
Konference - zlatá koruna


Dosud největší počet lidí za dobu existence Zlaté koruny se zúčastnil hlasování již v prvním nominačním kole Ceny veřejnosti.

V tomto prvním kole bylo odevzdáno 59 405 hlasů, což je oproti loňsku více než dvojnásobný počet. Do finálového hlasování postoupilo dvacet finančních produktů, které získaly největší počet nominací. Hlasovat o vítězích je možné až do 7. června.

Zatímco loni bylo v nominačním kole soutěže odevzdáno 22 485 hlasů, letos mělo nominační hlasování 59 405 účastníků, kteří dali svůj hlas 602 produktům.

„Jedním z možných vysvětlení je, že lidé se v době finanční krize začínají více zajímat o to, jaké produkty jim finanční společnosti nabízejí. Zvýšený zájem patrně odráží i to, že klienti jsou více kritičtí a chtějí vyjádřit svůj názor na to, co se jim líbí a nelíbí a jak se finanční společnosti chovají,“ říká ředitel Zlaté koruny Pavel Doležal.

Cena, kterou ve Zlaté koruně uděluje veřejnost nejoblíbenějším produktům, bude vyhlášena a slavnostně předána v červnu v TOP HOTELu Praha, současně s oceněními v 15 kategoriích, které hodnotí Finanční akademie složená z více než 260 odborníků.

"Dobrá znalost finančních produktů a orientace v nabídce jednotlivých institucí je jedním ze znaků finanční gramotnosti, kterou je nutné stále aktivně zvyšovat. Projevovat by se měla také odpovědnějším a uváženějším přístupem k výběru finančních produktů, což jako jeden ze svých cílů sleduje soutěž Zlatá koruna. Porovnat si svůj pohled s pohledem a hodnocením odborníků může být pro každého dobrou školou, " říká finanční arbitr ČR a předseda Finanční akademie Zlaté koruny František Klufa.

Ve finálovém kole, které začíná dnes, je možné kromě internetu hlasovat i prostřednictvím SMS zpráv. Hlasování bude ukončeno 7. června.
 
20 finančních produktů nominovaných do finálového kola hlasování o Cenu veřejnosti
Produkty jsou seřazeny abecedně.

Clipboard01_7.jpg

 

SMS zprávy z mobilního telefonu je možné zasílat ve tvaru ZK(mezera)číslo (např. ZK 9) na telefonní číslo 9001 106.

Zároveň s hlasováním o Cenu veřejnosti probíhá na internetových stránkách www.zlatakoruna.info až do 7. června také hlasování o Cenu podnikatelů pro nejlepší finanční produkty pro malé a střední podnikatele.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Konference - zlatá koruna