Vítěz výběrového řízení na správce Revitalizační agentury vybrán

24.08.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Představenstvo Revitalizační agentury (RA), stoprocentní dceřiné společnosti Konsolidační banky (KOB), včera na základě doporučení výběrové komise, která velmi úzce spolupracovala s poradním panelem převážně zahraničních expertů, vybralo vítěze výběrového řízení na správce RA a dvě další firmy, jež se umístily jako druhá a třetí v pořadí. ČTK to řekl ředitel kanceláře generálního ředitele Konsolidační banky Petr Dvořák.

"Představenstvo RA dále rozhodlo, že v zájmu úspěšného vyjednávání o kontraktu se správcem RA nebude až do podepsání závazné smlouvy zveřejněno ani jméno vítěze výběrového řízení, ani jména firem na druhém a třetím místě," dodal.

Obsahem smlouvy je úprava a bližší specifikace postavení správce v RA, jeho pravomocí a odpovědnosti vůči orgánům RA a také smluvní zakotvení podoby odměny správce RA. Ukončení těchto vyjednávání lze podle Dvořáka očekávat v nejbližší době tak, aby správce RA mohl ještě v průběhu září zahájit svoji činnost.

Činnost správce RA bude spočívat především v koordinaci a řízení vládou schváleného revitalizačního programu. Správce jmenuje do pětičlenného představenstva RA tři své zástupce. K jeho rozhodujícím pravomocím bude patřit výběr podniků, které do programu budou zařazeny a zodpovědnost za vypracování a realizaci návrhů jejich restrukturalizace včetně následného odprodeje.

Sedm zájemců o správcovství předložilo nabídky 26. července. Se všemi proběhla osobní vyjednávání, jejichž obsahem bylo především upřesnění pravomocí a odpovědností správce RA, výše a struktura jeho odměny, stejně jako jeho představa o konkrétních restrukturalizačních opatřeních. Do soutěže o roli správce RA se mezi jinými přihlásila společnost Ernst&Young z velké auditorské pětky, nebo auditorská společnost BDO.

Zdroj: ČTK

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU