Investorům se rozšíří dotace

21.09.1999 | ,
MAKRODATA A EU


První pobídky pro investory, kteří u nás chtějí rozšiřovat svoji výrobu a jejichž investice přesáhne 10 miliónů dolarů, by měla vláda schvalovat v průběhu dvou až tří týdnů

První pobídky pro investory, kteří u nás chtějí rozšiřovat svoji výrobu a jejichž investice přesáhne 10 miliónů dolarů, by měla vláda schvalovat v průběhu dvou až tří týdnů.

Zítra bude mít totiž kabinet na programu zákon o investičních pobídkách, který mimo jiné obsahuje právě možnost získat dotaci i pro firmy, které v ČR již podnikají. "V nejbližší době chceme předložit dva projekty," potvrdil náměstek ministra průmyslu a obchodu Václav Petříček. Celkový počet zájemců o dotaci na rozšíření výroby podle údajů agentury CzechInvest je jedenáct.

Podle Radka Nováka z CzehInvestu se pobídka týká slevy na dani z příj

mu právnických osob o částku, o kterou by se daňová zátěž zvýšila v důsledku nové investice. Slevu mají investoři dostat na pět let.

Návrh zákona obsahuje kromě r

ozšíření pobídky rovněž návrh na snížení limitu pro získání dotace ze současných 10 miliónů USD na pět miliónů USD, ovšem pouze pro ty investory, kteří zaměstnají více než tři sta lidí.

Změní se rovněž současné daňové zvýhodnění, které se má prakticky změnit na desetileté daňové prázdniny.

 

Zdroj: HN z 21. 9. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU