Vládní reforma veřejné správy sklízí kritiku ze všech stran

04.10.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Kabinet možná nesplní svůj slib, že všechny zákony nutné pro zahájení reformy veřejné správy předloží Poslanecké sněmovně, tak aby je mohla začít projednávat na své prosincové schůzi

Kabinet možná nesplní svůj slib, že

všechny zákony nutné pro zahájení reformy veřejné správy předloží Poslanecké sněmovně, tak aby je mohla začít projednávat na své prosincové schůzi. V rozhovoru pro HN to potvrdil vicepremiér Pavel Rychetský.

"Doufám, že návrhy příslušných zákonů předáme sněmovně včas. Je to ale vyslovení něčeho, co se nemusí naplnit.

Nemohu vyloučit, že projednávání některých z nich bude značně složité," řekl. Jako příklad uvedl návrh zákona o majetku státu. "Upozornil jsem na to vládu, a ta vzala na vědomí, že tento návrh bude předložen zřejmě později," dodal vicepremiér. Nejasný je i osud dalších vládních návrhů, jelikož podle Rychetského "o mnoha zákonech probíhají spory".

Legislativní rada vlády bude mít na projednání

všech připomínek přibližně šest týdnů, což bude její členy (kteří mimo členství v radě mají i občanská zaměstnání), značně zatěžovat. Podle vicepremiérových slov "může všechno projednat pouze za předpokladu, že rada bude zasedat nepřetržitě. Bude to obrovský problém, ale jde to udělat.

 

Zdroj: HN z 4. 10. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU