Z utajovaného seznamu zájemců o koupi KB prosakují informace

02.11.1999 | ,
Domovská stránka


Mezi zájemci o koupi majoritního balíku <!-- #9 --> <a href="." oldjava="('/moduly/modulzprava_velky/napoveda.phtml?language=1&id_kod=9',243,420,'no')">akcií</a> Komerční banky (KB) jsou mimo jiné španělské peněžní domy Banco Santander, Banco Bilbao, banka ze skupiny britské Nat West, zástupci německých bank a amerických fondů

Mezi zájemci o koupi

majoritního balíku Komerční banky (KB) jsou mimo jiné španělské peněžní domy Banco Santander, Banco Bilbao, banka ze skupiny britské Nat West, zástupci německých bank a amerických fondů.

Našemu listu to sdělil dobře informovaný zdroj, který si nepřá

l být jmenován.

O koupi Komerční banky původně projevili zájem čtyři investoři. Po vyřešení některých problémů, jako například křížového vlastnictví KB a VÚB českým a slovenským Fondem národního majetku, se počet zájemců rozrostl na více než deset. Španělské ústavy a britská banka figurovaly podle informací HN již na prvním seznamu.

V současnosti poradce vlády, firma Goldman Sachs, dokončuje ve spolupráci s Komerční bankou informační memorandum.

V nejbližší době by vláda také měla projednat informaci o další restrukturalizaci úvěrového portfolia Komerční banky. Objem ztrátových úvěrů banky je 40 miliard korun, tedy 18 procent z celkového objemu půjček.

Zdroj: HN z 1. 11. 1999

Autor článku

 

Články ze sekce: Domovská stránka