Vláda provedla změny v rozpočtu

12.11.1999 | ,
MAKRODATA A EU


Vláda v novém návrhu rozpočtu, o němž bude jednat tuto sobotu, ubrala oproti původní verzi peníze ministerstvu práce, školství, dopravy a pro místní rozvoj

Vláda v novém návrhu rozpočtu, o němž bude jednat tuto sobotu, ubrala oproti původní verzi peníze ministerstvu práce, školství, dopravy a pro místní rozvoj. "Pokud budou zřízeny mimorozpočtové fondy dopravy a bydlení, tak ministerstvo dopravy ani pro místní rozvoj zkrátka nepřijdou, protože chybějící prostředky dostanou právě z těchto fondů," řekl mluvčí ministerstva financí Libor Vacek.

Vláda se rozhodla snížit výdaje v sociální oblasti o 2,6 miliardy korun, výdaje na vědu a výzkum o 0,1 miliardy, investiční výdaje v kapitole dopravy o 1,5 miliardy a výdaje na investice na bydlení o 0,5 miliardy korun. Kabinet částečně vyhověl požadavku sněmovny a v novém návrhu snížil dotaci státního rozpočtu z příjmů FNM o 6,9 miliardy (z těch budou financovány mimorozpočtové fondy), šest miliard příjmů ministerstva financí z privatizace ČSOB se však rozhodl v rozpočtu ponechat. Doporučení sněmovny zahrnout ztrátu Konsolidační banky do rozpočtu vláda neakceptovala.

Zdroj: MF Dnes z 12. 11. 1999


Autor článku

 

Články ze sekce: MAKRODATA A EU