Sony DADC má na Plzeňsku nové distribuční centrum pro Evropu

25.09.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Nýřany (Plzeňsko) 25. září (ČTK) - Sony DADC otevřela v Nýřanech na Plzeňsku nové distribuční centrum pro střední Evropu. Na ploše větší než 40.000 metrů čtverečních vytvoří během prvního roku zhruba 200 nových pracovních míst - půjde například o řidiče vysokozdvižných vozíků, administrativní pracovníky, kontrolory kvality i manažery. ČTK to řekla mediální zástupkyně firmy Eva Hromádková. Společnost už zaměstnává zhruba 400 lidí ve Štěnovicích na Plzeňsku a v Plzni.

Sony DADC je přední světový dodavatel disků a digitálních služeb pro zábavní, vzdělávací a informační průmysl. První provoz zaměřený na balení produktů otevřel podnik v roce 2010 ve Štěnovicích u Plzně, který má téměř stejnou plochu jako provoz v Nýřanech. Spolu s evropským centrem sdílených služeb, otevřeným v roce 2012 v centru Plzně, se staly klíčovým servisním centrem pro evropský trh domácí zábavy. Vzhledem k tomu, že se polovina zábavních produktů prodá o Vánocích, nabízí firma minimálně od září do listopadu práci stovkám dalších zaměstnanců. \"S evropským centrem služeb v Plzni a montážním a logistickým centrem ve Štěnovicích jsme distribučním centrem pro střední Evropu uzavřeli náš dodavatelský řetězec,\" uvedl prezident firmy Dietmar Tanzer.

V průmyslové zóně v Nýřanech vznikly kromě skladových prostor také dvě patra kanceláří a high-tech vybavení. \"Nabízí nejen Business to Business distribuci a retailové služby, ale umožní to také uspokojení budoucí poptávky po službách Direct to Consumer,\" uvedla Hromádková. Podle ní je centrum dobře připraveno na rozvíjející průmyslové strategie v zábavním odvětví i mimo něj. Jedním z prvních klientů je Universal Music Group (UMG), která využije dodavatelských řetězců firmy včetně výroby, montáže a distribučních služeb v Evropě.

Světová síť firmy zahrnuje servisní centra, výrobu optických médií a střediska distribučních a digitálních služeb v 19 zemích. Evropskou síť Sony DADC tvoří servisní, výrobní a distribuční závody v Británii, Švédsku, Francii, Německu, Rakousku a Španělsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK