Dolar kvůli obavám o vliv daňové reformy oslabuje

18.12.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. prosince (ČTK) - Americký dolar na počátku nového týdne oslabuje vůči koši šesti předních světových měn. Zákon o daňové reformě v USA se koncem týdne o další krok přiblížil ke svému schválení. Mezi investory však rostou obavy, zda navrhovaná daňová reforma bude mít velký vliv na ekonomický růst.

V 18:00 SEČ dolarový index, který měří výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, klesl o 0,5 procenta na 93,56 bodu. Vůči euru dolar oslabil o půl procenta na 1,1804 USD a k jenu 0,2 procenta na 112,40 JPY. Euro vůči jenu stouplo o 0,3 procenta na 132,68 JPY.

Republikánští zákonodárci ze Sněmovny reprezentantů a Senátu v pátek představili konečnou podobu návrhu daňové reformy v USA, která zahrnuje snížení daní z příjmu právnických osob. Dolar však dnes oslabil kvůli některým přetrvávajícím nejistotám, jako zda se opravdu podaří zákon prosadit a zda reforma opravdu podpoří ekonomický růst.

O zákonu se má hlasovat tento týden. Prezident Donald Trump by pak mohl zákon podepsat do konce týdne, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK