Volkswagen zvažuje převzetí Navistaru, teď vlastní 17 procent

16.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Boston/Mnichov 16. dubna (ČTK) - Společnost Volkswagen Truck & Bus, která je součástí německého koncernu Volkswagen, zvažuje plné převzetí americké společnosti Navistar International. V současné době v ní má 16,9 procenta akcií. Uvedl to dnes zástupce Volkswagenu. Německý podnik minulý týden změnil své vedení i strukturu.

Tržní hodnota Navistaru, který má sídlo v americkém státě Illinois, se nyní pohybuje kolem 3,7 miliardy dolarů (přes 75 miliard Kč). Představitelé Volkswagenu podle listu The Wall Street Jounal uvedli, že mají zájem o zvýšení podílu v Navistaru, případně půjdou až k úplnému převzetí firmy.

Volkswagen minulý týden dosadil Herberta Diesse do křesla generálního ředitele a představil rozsáhlý plán restrukturalizace, včetně případného vstupu výrobce nákladních vozů, pod něhož patří značky MAN a Scania, na burzu. Jak uvedl finanční ředitel Matthias Gründler, k akvizici by byly použity prostředky získané z nabídky akcií na burze.

Podle amerického zákona o cenných papírech bude společnost VW Trucks povinna podat nabídku na zbytek akcií Navistaru, pokud na něm získá více než 17 procent, řekl Gründler. Nyní drží 16,9 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK