Amazon v Irsku vytvoří dalších více než 1000 pracovních míst

18.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dublin 18. června (ČTK) - Americká společnost Amazon vytvoří během následujících dvou let v Irsku více než 1000 pracovních míst. V Dublinu zaměstná softwarové inženýry, odborníky na bezpečnost a na takzvaná velká data. V zemi, kterou mají technologické firmy v oblibě, tak bude tento internetový prodejce a provozovatel cloudových služeb podle svého dnešního sdělení zaměstnávat asi 3500 lidí.

V Irsku půjde letos o nejmasivnější nábor ze strany nadnárodní společnosti, uvedla agentura Reuters. Zahraniční firmy za první půlrok oznámily více než 11.300 nových pracovních míst, což podle irské investiční agentury IDA Ireland představuje ve srovnání se stejným obdobím loňského roku mírný nárůst.

Irsko se snaží lákat nadnárodní společnosti už desítky let. Firemní daň v zemi činí jen 12,5 procenta, díky čemuž do země směřují americké podniky, včetně těch největších jako je Google, Facebook či Apple. Americké firmy stojí za každým desátým pracovním místem, které teď v Irsku je.

V sousední Británii vznikne podle dřívějšího oznámení Amazonu dalších 2500 pozic, celkem tam firma zaměstná téměř 28.000 lidí. V České republice chce mít Amazon do konce letošního roku 5000 stálých zaměstnanců, jejich počet zatím přesahuje 4500.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK