Koruna mírně zpevnila k euru, vůči dolaru se kurz téměř nezměnil

17.07.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Česká měna dnes dále posílila k euru, polepšila si o čtyři haléře na 25,84 Kč/EUR. Vůči dolaru koruna oslabila na 22,12 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Obchodování se středoevropskými měnami dnes nemělo výrazné podněty na regionálním ani na světovém trhu, uvedla ekonomka Komerční banky Jana Steckerová. Korunu tak k výraznějšímu posílení nedonutilo ani pondělní vyjádření guvernéra České národní banky Jiřího Rusnoka, že se česká ekonomika přehřívá, dodala.

Ze středoevropských měn se tak dnes nejvíc zhodnotil polský zlotý. \"(Koruna) znovu ukázala, že domácí zprávy ji příliš nezajímají, možnou inspirací pro dnešní vývoj byl růst zlotého,\" podotkl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

\"Nemáme nové zprávy, které by změnily náhled investorů na střední Evropu,\" poznamenal hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora. Tento klid ale podle něj může rychle vyprchat, až se některá regionálně významná firma ozve, že by ji mohla poškodit obchodní válka. \"Krátkodobě tak vidím pro středoevropské měny víc prostoru k oslabení než posílení,\" doplnil.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,88 25,84 Kč/USD 22,11 22,12

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK