Czech Media Invest prodala skupinu polských rádií Eurozet

20.02.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. února (ČTK) - Společnost Czech Media Invest (CMI) prodala skupinu polských rozhlasových stanic Eurozet, které loni získala od francouzského koncernu Lagardere. Kupujícími jsou ze 60 procent česká společnost SFS Ventures a zbytek získala polská společnost Agora. CMI držela akcie Eurozetu prostřednictvím své dceřiné společnosti Czech Radio Center. Uvedla to dnes v tiskové zprávě.

Agora podle sdělení zůstává se zbývajícími 40 procenty pasivním minoritním akcionářem Eurozetu. Agora má zároveň možnost uplatit v budoucnu opci na podíl v držení SFS Ventures.

Součástí skupiny je druhá nejposlouchanější polská stanice Radio Zet, stejně jako stanice Antyradio, Meloradio a Chillizet. Skupina Eurozet měla předloni tržby 172 milionů zlotých (téměř 1,1 miliardy Kč) a čistý zisk 38 milionů zlotých (227,8 milionu Kč); meziročně obrat klesl o tři procenta, zisk naopak o 14 procent vzrostl.

CMI od skupiny Lagardere koupila rozhlasové stanice v Česku, Polsku, na Slovensku a v Rumunsku za 73 milionů eur (podle tehdejšího kurzu asi 1,8 miliardy Kč).

jsa rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK