PSJ Invest prodala Main Point na Pankráci Korejcům za tři mld. Kč

28.06.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. června (ČTK) - Developer PSJ Invest prodal kancelářskou budovu Main Point v Praze na Pankráci ze více než tři miliardy korun jihokorejské investiční společnosti Hana Financial Investment. ČTK to dnes sdělila skupina Mint Investments, která transakci zprostředkovala.

Nízkoenergetická budova Maint Point Pankrác má 26.500 metrů čtverečních administrativních a obchodních ploch v deseti nadzemních podlažích. Ve třech podzemních podlažích je 400 parkovacích míst.

Budova je založena na půdorysu pěti zaoblených trojúhelníků s výrazně plasticky tvarovanou fasádou. Na střeše má zahradu. Získala užší nominaci na Českou cenu za architekturu 2019.

Mezi nájemce patří například McKinsey & Company, Unipetrol, Dimension Data nebo Arval.cz.

\"Jihokorejští investoři jsou v posledních měsících na českém trhu velmi aktivní. Letos v lednu jsme pro jiného investora z Korejské republiky zajistili akvizici pražské kancelářské budovy Florenc Office Center. Budova Main Point Pankrác patří k nejmodernějším na pražském kancelářském trhu,\" uvedl partner Mint Investments Sebastien Dejanovski.

Skupina Mint Investments působí na trhu od roku 2002, investuje do nemovitostí v Česku a na Slovensku. Celková hodnota spravovaných nemovitostí přesahuje 600 milionů eur (15,3 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK