Népszava: Antenna Hungaria má zájem o podíl ve firmě české PPF

16.07.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Budapešť 16. července (ČTK) - Maďarská státem vlastněná společnost Antenna Hungaria zvažuje nabytí 25procentního podílu v radiokomunikační firmě Telenor Hungary, která patří české skupině PPF. O jednání mezi oběma podniky píše ve svém dnešním vydání maďarský list Népszava s odvoláním na své dva zdroje. Informovala o tom agentura Reuters. Vyjádření PPF ČTK zjišťuje.

O obchodu podle zdrojů listu jedná management obou firem. Transakce by se podle něj mohla uskutečnit ještě letos. Népszava uvádí, že chystaný plán zapadá do strategie maďarské vlády mít v zemi jednoho státem vlastněného mobilního operátora. Mluvčí Telenoru zprávu na dotaz agentury Reuters odmítla komentovat.

Investiční skupina PPF se dohodla s norskou společností Telenor na koupi jejích telekomunikačních aktiv ve střední a východní Evropě teprve v březnu loňského roku. Za mobilní operátory v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku měla podle dohody zaplatit 2,8 miliardy eur, tedy v přepočtu asi 71,6 miliardy korun. Na maďarský trh vstoupil Telenor v roce 1994 prostřednictvím operátora Pannon.

PPF Group vlastní více než 80procentní podíl v tuzemském a slovenském operátorovi O2 a ovládá největšího tuzemského majitele telekomunikačních sítí CETIN. Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera investuje i do řady dalších odvětví, od bankovnictví a finančních služeb přes biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství.

vjn šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK