Letiště Brno odbavilo v létě přes 230.000 lidí,nejvíce v historii

01.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 1. října (ČTK) - Brněnské letiště odbavilo v červenci a v srpnu přes 230.000 lidí, což je nejvíce v historii a o 5000 víc než v loňském létě, který byl dosud rekordní. Do konce srpna prošlo letištěm za dosavadní rok přes 400.000 lidí a proti loňskému roku se odhaduje růst o pět procent, což by znamenalo zhruba 525.000 lidí. V tiskové zprávě to dnes uvedl mluvčí Letiště Brno Jakub Splavec.

\"Letní měsíce jsou nejrušnějším obdobím v roce. Za růst vděčíme především dobré bezpečnostní situaci ve světě a organizačně dobře zvládnuté krizi s Boeingy 737 MAX. Podíl na výsledku má i nově otevřená linka do Berlína, odkud mohou Brňané cestovat i do atraktivních dovolenkových destinací, jako je například Palma de Mallorca,\" uvedl člen představenstva Letiště Brno Zdeněk Šoustal.

Brněnské letiště je největším regionálním letištěm v Česku a v letní sezoně charterových letů je velmi vytížené. Pravidelné lety létají z Brna v současnosti jen tři, a to do Londýna, Berlína a Bergama. Vedení letiště i Jihomoravského kraje dlouhodobě usiluje o nové linky, ale v konkurenci blízkých regionálních letišť má pozici velmi obtížnou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK