Provoz na dálnici D4 byl zastaven kvůli demolici mostu u Řitky

19.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Řitka (u Prahy) 19. října (ČTK) - Provoz na dálnici D4 nedaleko Řitky u Prahy byl dnes večer policie zastavila kvůli demolici mostu. Uzavírka potrvá do nedělního rána, řidiči musejí úsek objíždět po vedlejších silnicích. Podle policejní mluvčí Michaely Novákové byla dálnice uzavřena v 19:00 a otevřena bude v neděli v 09:00.

\"Máme tam celkem dvě policejní hlídky, které budou dohlížet na to, aby bylo vše v pořádku. Je tam odklon dopravy na objízdné trasy a dopravní značení,\" řekla Nováková ČTK. Ve směru na Prahu řidiči sjíždějí na exitu 18 u Mníšku pod Brdy a pokračují přes Čisovice na exit 14 u Řitky. V opačném směru začíná objížďka na 9. kilometru u Jíloviště, na dálnici se motoristé vracejí u Mníšku.

Přípravné práce ve směru na Prahu začaly dnes dopoledne a na Strakonice odpoledne. Provoz byl veden jedním pruhem. Dokončovací práce si v neděli po otevření dálnice vyžádají provoz jedním pruhem ve směru na Prahu do 14:00 a v opačném směru do 18:00.

Na most auta kvůli havarijnímu stavu nejezdí už od dubna, místním se zkomplikovala doprava do Čisovic a dalších obcí na druhé straně dálnice i najíždění na D4. Starosta Řitky Kamil Abbid (nez.) ČTK již dříve řekl, že stav mostu je delší dobu špatný a počítalo se s jeho rekonstrukcí. Na havarijní stav se přišlo při mimořádné prohlídce.

Práce na rekonstrukci začaly tento týden a potrvají sedm měsíců. Stát budou přes 42 milionů korun. Projekt je financován ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Špatný stav mostů a lávek trápí řadu měst. Předloni v prosinci se v Praze zřítila lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou a na několik týdnů byl uzavřen Libeňský most, který bylo nutno podepřít. Lávku v Nymburce přes Labe museli stavaři zbourat, protože hrozilo, že spadne.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK