D4 u Řitky je po bourání mostu stále zavřená, práce mají zpoždění

20.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Řitka (u Prahy) 20. října (ČTK) - Dálnice D4 u Řitky nedaleko Prahy je po nočním bourání mostu stále zavřená, práce mají zpoždění. Řidiči by měli úsekem opět projíždět hodinu před polednem, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Nováková.

Uzavírka začala v sobotu v 19:00 a podle původních plánů se měla dálnice otevřít dnes kolem 09:00. To se ale nepodařilo. \"Bude to uzavřené až do 11:00, protože to nestihli,\" uvedla mluvčí.

Policie proto nadále odklání dopravu na objízdné trasy. \"Co týče dopravní situace večer a v noci, nebyly žádné problémy, žádný dopravní kolaps ani nehoda,\" dodala Nováková.

Přípravné práce ve směru na Prahu začaly v sobotu dopoledne a na Strakonice odpoledne. Provoz byl veden jedním pruhem. Dokončovací práce si dnes po zprovoznění dálnice vyžádají podobná omezení, doprava má být plně obnovena kolem 18:00.

Na most u Řitky auta kvůli havarijnímu stavu nejezdí už od dubna, místním se zkomplikovala doprava do Čisovic a dalších obcí na druhé straně dálnice i najíždění na D4. Práce na rekonstrukci mostu začaly tento týden a potrvají sedm měsíců. Stát budou přes 42 milionů korun. Projekt je financován ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Špatný stav mostů a lávek trápí řadu měst. Předloni v prosinci se v Praze zřítila lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou a na několik týdnů byl uzavřen Libeňský most, který bylo nutno podepřít. Lávku v Nymburce přes Labe museli stavaři zbourat, protože hrozilo, že spadne.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK