Thomson Reuters je kvůli prodeji divize Refinitiv ve ztrátě

31.10.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Toronto 31. října (ČTK) - Zpravodajská a informační společnost Thomson Reuters, která je mimo jiné mateřskou firmou tiskové agentury Reuters, se ve třetím čtvrtletí propadla do ztráty 44 milionů USD (jedna miliarda Kč) ve srovnání se ziskem 302 milionů USD ve stejném období loni. Důvodem je prodej bývalé divize Refinitiv, uvedla dnes firma. Provozní zisk a výnosy se naopak zvýšily a provozní zisk překonal očekávání analytiků.

Provozní zisk vzrostl o 51 procent na 262 milionů USD. Zisk na akcii pak činil 27 centů, zatímco analytici čekali 19 centů na akcii.

Výnosy se zvýšily o deset procent na 1,41 miliardy USD (32,3 miliardy Kč) a mírně zaostaly za očekáváním. Společnost dodala, že vykázala růst tržeb ve všech třech největších divizích.

Provozovatel londýnské akciové burzy LSE se na začátku srpna dohodl, že formou výměny akcií koupí firmu Refinitiv. Thomson Reuters v ní držel 45procentní podíl, zbylých 55 procent patřilo konsorciu vedenému firmou Blackstone. Po dokončení transakce, což se očekává ve druhé polovině příštího roku, má Thomson Reuters vlastnit v LSE podíl 15 procent.

Skupina Thomson Reuters vznikla v roce 2008, kdy kanadská informační společnost Thomson dokončila převzetí britské tiskové agentury Reuters. Více než 63procentní podíl v Thomson Reuters drží kanadská rodina Thomsonových, a to prostřednictvím společnosti Woodbridge. S akciemi Thomson Reuters se obchoduje na burzách v New Yorku a Torontu. Hlavními konkurenty v oblasti zpravodajství a finančních služeb jsou firmy Bloomberg a Dow Jones.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK