Equa bank meziročně zvýšila čistý zisk o 36 pct. 355 mil. Kč

04.11.2019 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. listopadu (ČTK) - Equa bank za tři čtvrtletí meziročně stoupl čistý zisk o 36 procent na 355 milionů korun. Počet klientů se meziročně zvýšil o 16 procent na 410.000. Banka to dnes uvedla v tiskové zprávě. Z ostatních bank zveřejnila výsledky Česká spořitelna, která letos zvedla čistý zisk meziročně o 9,5 procenta na 13 miliard korun.

Bilanční suma banky překročila 60 miliard korun. Objem vkladů vzrostl o 14 procent na téměř 53 miliard korun, objem úvěrů se meziročně zvýšil o 16 procent na 45 miliard korun. Největší zájem trvale zaznamenává mobilní bankovnictví. Meziročně vzrostl počet jeho uživatelů o polovinu. Tento digitální kanál tak využívá již každý druhý klient.

\"Equa bank roste již několik let po sobě dvouciferným tempem. Tak tomu bylo i ve třetím čtvrtletí letošního roku. Za tímto růstem ve všech klientských segmentech stojí především pokračující zájem o naše úvěrové produkty, a to jak pro retailové, tak firemní klienty. Významný dopad do našeho ziskového hospodaření má rovněž vysoký podíl on-line distribuce a rozvoj on-line produktů,\" komentoval výsledky generální ředitel Equa bank Petr Řehák.

Equa bank patří mezi menší banky. Na český trh vstoupila v roce 2011 poté, co společnost Equa Group Limited převzala Banco Popolare ČR. Equa Group je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK