Radiokomunikace spustily největší síť v pásmu 5,4 GHz se službou Bluetone Premium Sky

20.01.2006 | , České radiokomunikace
Tiskové zprávy


České radiokomunikace (ČRa) dnes zprovoznily na sedmdesáti lokalitách v celé České republice mikrovlnou síť v pásmu 5,4 GHz. Zároveň ČRa představily nové služby, které v této síti budou provozovat. Jde především o službu Bluetone Premium Sky, která za příznivou cenu přináší domácnostem internet a hlas bez pevné telefonní linky z nejbližšího vysílače ČRa.

„Služba Bluetone Premium Sky je především orientována na domácí připojení k internetu a telefonování. Její nespornou výhodou je vysoká rychlost bez limitů (neexistence FUP), maximální jednoduchost a pohodlnost pro uživatele. Měsíční platby činí 599 Kč za rychlost 512/128 kb/s a 699 Kč při rychlosti 1024/256 kb/s,“ uvedl Miroslav Semrád, ředitel marketingu ČRa. „Premium Sky  obsahuje hlasovou službu bez hlasového paušálu a zákazník platí jen to, co provolá - obdobně jako u úspěšné služby Premium ADSL,“ upřesnil Miroslav  Semrád.

„Síť nám umožní poskytovat připojení koncových zařízení s mnohem vyšší kapacitou a díky vyššímu povolenému výkonu i na delší vzdálenost od základnové stanice, než to bylo možné před příchodem této technologie,“ prohlásil Ing. Jaromír Charvát, ředitel úseku telekomunikačních služeb ČRa. Dodal, že ČRa využily pro instalaci vysílacích bodů mnoho stávajících staveb společnosti, a proto byly vynaloženy výrazně menší finanční prostředky než u jiných operátorů. „Peníze jsme tak mohli použít na nové kvalitní technologie. Příjmové zařízení koncového zákazníka je postaveno na bázi technologie společnosti  Motorola prodávané pod obchodním názvem CANOPY,“ řekl Ing. Charvát.

Zákazník dostane službu s agregací pouze 1:20 se dvěmi statickými primárními IP adresami – jednou pro internet, druhou pro telefon. V ceně služby je již obsaženo koncové zařízení. Cena instalace je stanovena na 3 500 Kč, nicméně zákazníci, kteří podepíší smlouvu do 30. dubna 2006, ji mají zdarma. Služba Bluetone Premium Sky bude prodávána prostřednictvím partnerského prodeje, webových stránek (www.cra.cz) a operátorů Call Centra ČRa.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy