Začátek roku je v Poštovní spořitelně ve znamení desetinásobného růstu investic do podílových fondů

20.01.2006 | , Poštovní spořitelna
Tiskové zprávy


Poštovní spořitelna zaznamenává počátkem roku razantní nárůst investic do investičních fondů. Důvodem je výplata úroků z vkladních knížek, které klienti Poštovní spořitelny z valné většiny obratem vkládají do podílových fondů Poštovního investičního programu. Z více než 80 % přitom preferují konzervativní investice.

„Zvýšení investic do podílových fondů, které nabízíme našim klientům, je dalším důkazem finanční vyspělosti našich klientů. Razantní nárůsty zaznamenáváme především počátkem roku, kdy jsou klientům vypláceny úroky z vkladních knížek. Investice do fondů během ledna a února dosahují až desetinásobku v porovnání s ostatními měsíci v roce,“ uvedl Libor Svoboda, produktový manažer Poštovní spořitelny.

Drtivá většina klientů Poštovní spořitelny dává přednost konzervativním investicím. „Více než 80 % našich klientů investuje do zajištěného fondu, 13 % z nich pak do konzervativního,“ upřesnil Libor Svoboda.

Poštovní spořitelna nabízí investiční programy jak pro opatrné, tak pro odvážnější investory:
• Konzervativní – pro ty, kteří neradi riskují a přitom chtějí vyšší výnos než v bance
• Vyvážený – pro ty, kteří jsou ochotni část jistoty vyměnit za očekávání vyššího výnosu
• Růstový – pro ty, kteří chtějí vysoký výnos a jsou ochotni riskovat
• Dynamický – pro ty, kteří očekávají maximum – ve výnosu i v riziku
• Zajištěný – pro ty, kteří chtějí zajištění návratnosti svých peněz a zároveň možnost podílet se na zajímavém výnosu

Od ledna 2006 navíc dochází k rozšíření počtu obchodních míst České pošty, které Poštovní Investiční Programy nabízejí. Vložit své finanční prostředky do podílových fondů mohou klienti PS již na 400 poštách v ČR oproti stávající stovce pošt.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy