Objem poskytnutých hypoték HVB Bank přesáhl v loňském roce 4 miliardy korun

20.01.2006 | , HVB Bank
Tiskové zprávy


Zájem klientů o hypoteční úvěr HVB Bank Majordomus svědčí o kvalitách tohoto produktu. V roce 2005 přesáhl objem poskytnutých hypoték 4,1 miliardy korun, což je o 700 milionů více než v roce 2004, kdy byl zaznamenán objem 3,4 miliardy korun. HVB vychází klientům nadále vstříc a nabízí výhodnější parametry nabízených hypotečních produktů.

"O hypoteční úvěr Majordomus je mezi klienty HVB Bank stále větší zájem. Pro srovnání v roce 2002, kdy jsme začali Majordomus nabízet, činil roční objem poskytnutých úvěrů 922 milionů korun, v roce 2003 činil tento objem již 2,1 miliardy. Za celé období čtyř let jsme poskytli hypotéky v objemu 10,5 miliard korun,“ řekl Jiří Doubravský, ředitel odboru Financování nemovitostí HVB Bank Czech Republic a.s.

Největší zájem měli klienti v  roce 2005 o variantu Majordomus Exkluziv. Navíc hypoteční produkty lze navzájem kombinovat. Průměrný objem hypotečního úvěru HVB Bank je od dvou do čtyř milionů korun.

HVB nabízí čtyři varianty hypotečního úvěru
Majordomus EXKLUZIV
Jedná se o účelový hypoteční produkt..Výhodou tohoto produktu je výše maximálního výše zatížení nemovitosti úvěrem, která činí 90 %, a zvýšila se o 5 % oproti původním 85 %. Výše žadatelových vlastních prostředků činí pouze 10 %.

Majordomus HIT
Majordomus HIT je hypoteční úvěr se zjednodušeným a zrychleným procesem vyřizování a výhodnější úrokovou sazbou. Maximální výše úvěru činí 5 mil. Kč a stejně tak jako u Majordomus Exkluziv je maximálního výše zatížení nemovitosti úvěrem 90 %. Majordomus HIT je určen pouze za účelem financování bydlení.

Majordomus SPECIÁL
Jedná se o bezúčelový hypoteční úvěr, tzv. americkou hypotéku, jehož úrokové sazby jsou mnohem nižší než u spotřebitelských úvěrů. Maximální splatnost činí 15 let nově bez rozlišení výše úvěru a žadatel nemusí disponovat žádnými vlastními prostředky. Maximální výše úvěru je standardně limitována 60 % tržní hodnoty zastavených nemovitostí.

Majordomus FLEXI
Majordomus FLEXI nabízí možnost předčasného splácení úvěru kdykoliv v průběhu jeho trvání. Maximální výše úvěru činí 10 milionů korun.

Každý, kdo uvažuje o hypotečním úvěru Majordomus, může využít asistence hypotečního poradce, který pomůže s vyřízením úvěrové žádosti. Mezi další výhody hypotečního úvěru Majordomus patří například progresivní nebo degresivní splácení hypotečního úvěru, kdy si klient zvolí jaké bude rozložení splátek, možnost odkladu splátek, možnost poskytnutí úvěru až do výše 90 % tržní hodnoty zastavených nemovitostí, předčasné splacení úvěru bez sankce, možnost fixace splátek až na dobu 15 let, splatnost hypotečního úvěru až na třicet let a další. 

V případě zájmu o hypoteční úvěr Majordomus HVB Bank se mohou klienti obrátit na bezplatnou telefonní linku 800 122 221. Bližší informace také získají na internetové adrese www.majordomus.cz. Klienti mají také možnost využít internetové kalkulačky, kde si mohou spočítat pravděpodobnou úrokovou sazbu, výši úvěru kterou může dostat a dozví se i to, zda je dostatečně bonitní pro získání dané výše úvěru. Uvádí se zde základní parametry, nelze tedy říci, že jsou tyto informace 100%. Klient však zjistí jak vysoký úvěr se svým příjmem může získat.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy